Minbic Askeri Meclisi: Kentten çıkmayacağız

Minbic Askeri Meclisi: Kentten çıkmayacağız.
 ABD’nin “Anlaşmaya henüz varılmadı” sözlerine rağmen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun YPG’nin Minbic’den çekileceği yönündeki açıklamasına YPG’den cevap geldi. YPG’nin öncülüğündeki Minbic Askeri Meclisi’nin Sözcüsü Şervan Derviş, güçlerinin kentten çıkmayacağını söyledi.
K24’ün haberine göre; Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derviş, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir heyetle dün gece bir araya geldiklerini belirten Şervan Derviş, IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon güçleri yetkililerinin kendilerine olan desteğini yinelediğini kaydetti.
Türkiye ile ABD’nin Minbic konusunda anlaştıkları şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Şervan Derviş, şöyle konuştu: “Uluslararası Koalisyon güçleri yetkilileriyle temasımız sürüyor. Güçlerimizin Minbic’den çekilmesi söz konusu değil. Ayrıca ABD’nin Türkiye ile Minbic konusunda herhangi bir anlaşması yok.”
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ile ABD'nin Minbic konusunda anlaşma sağlayamadığını belirtmişti. Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise bugün, “YPG buradan çıkarılacak. YPG'nin yerine yönetimde ve güvenlik kuvvetlerinde kimler yer alacak bunu da Türkiye ve ABD birlikte kararlaştıracaklar” dedi.

تعليقات