Kürdistan Hükümeti’nden birlik çağrısı

Kürdistan Hükümeti’nden birlik çağrısı 

Kürdistan Hükümeti, Kurban Bayramı mesajında Kürdistan’ın siyasi taraflarından, Irak’ta kurulacak hükümet çalışmalarında Kürdistan halkının menfaatlerine öncelik vermelerini isteyerek birlik çağrısında bulundu.

Hükümetten yazılı yapılan açıklamada, “Kürdistan Hükümeti olarak, başta onurlu şehit aileleri ile kahraman peşmergeler olmak üzere, Kürdistan ve Irak’taki Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutluyoruz. Bayramın barış, huzur ve kardeşliğin sağlanmasına vesile olmasını diliyoruz” dendi.
“Kürdistan için atılan her adım desteklenecek”
Kurban Bayramı’nın Irak’taki hükümet kurma çalışmalarının yapıldığı döneme denk geldiğinin belirtildiği açıklamada şöyle dendi:  “Kürdistan’ın siyasi taraflarından; Irak’ta kurulacak hükümet çalışmalarında başka sorunları bir kenara bırakarak, Kürdistan halkının menfaatlerine öncelik vermelerini istiyoruz. Kürdistan halkının taleplerini karşılayacak bir programla Bağdat’a birlik içinde gitmelerini umut ediyoruz.”
Mesajda, Kürdistan siyasi çevrelerinin birlik içinde atacağı her adımın Kürdistan Hükümeti tarafından destekleneceği vurgulandı. Kürdistan Hükümeti’nin mesajında ayrıca, bayram tatilinin daha güzel geçmesi için vatandaşlardan trafik kurallarına uymaları istendi.

 

تعليقات