Macron'dan kimyasal silah uyarısı: Suriye'de yeni saldırılara hazırız.

Macron'dan kimyasal silah uyarısı: Suriye'de yeni saldırılara hazırız.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye'de yeniden kimyasal silah kullanılacak iddialarının ardından uyarıda bulundu. Şam'ın kimyasal silah kullanması halinde Suriye'de yeni hava saldırıları düzenlemeye hazır olduklarını vurgulayan Macron, Esad'ı desteklemenin de 'berbat bir hata' olacağını söyledi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransız büyükelçilerle yaptığı toplantıda Suriye’ye ilişkin açıklamalarda bulundu.
Açıklamasında Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esad'ı desteklemenin 'berbat bir hata' olacağını söyleyen Macron, Şam'ın kimyasal silah kullanması halinde Suriye'de yeni hava saldırıları düzenlemeye hazır olduklarını duyurdu.
Kimyasal silah saldırısı yapılacak iddiası
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, dün yaptığı açıklamada, muhalifler tarafından İdlib'deki Kafr Zayta köyünde 2 gün içinde kimyasal saldırı planlandığını ileri sürdü.
Konaşenkov dün de İngiliz Olive güvenlik şirketinin İdlib'e girdiğini ve Cephetül Nusra ile saldırı hazırlığı yaptığını ileri sürerek, Sivil Savunma ekiplerinin, saldırı görüntülerini çektiğini, bunu, rejim güçleri yapmış gibi göstermeye çalışacağını iddia etmişti.
Öte yandan, ABD, İngiltere ve Fransa, çarşamba günü yaptığı ortak yazılı açıklamada, "Esed rejiminin tekrar kimyasal kullanması durumunda harekete geçmekte kararlıyız." mesajını vermişti.

تعليقات