Trump’tan Rahip Brunson açıklaması: Savaşıyoruz

Trump’tan Rahip Brunson açıklaması: Savaşıyoruz.

ABD Başkanı Donald Trump, Evangelist liderleri Beyaz Saray’da düzenlenen akşam yemeğinde ağırladı. Türkiye’de ev hapsinde bulunan rahip Andrew Brunson hakkında konuşan Trump “Rahip Brunson’ın serbest kalması için savaşıyoruz” ifadesini kullandı.
ABD Başkanı Donald Trump’tan, Türkiye’de ev hapsinde bulunan rahip Brunson’la ilgili yeni bir açıklama geldi.
Trump, Evangelist liderleri ağırladığı akşam yemeğinde, Brunson’u geri getirmeye çalıştıklarını söyledi ve bunun için verilen mücadeleden bahsetti.
Brunson’u geri getirmeye çalıştıklarını ve bunun için mücadele verdiklerini söyleyen Trump, “Birçok kötü şeyin olmasını önlüyoruz. Aralarında Kuzey Kore’deki bir rahip de olmak üzere rehineleri evlerine döndürdük. Rahip Brunson’ın Türkiye’den serbest kalması için savaşıyoruz. Ve büyük ilerleme kaydettik” dedi.
“Rahip Brunson’ın serbest kalması için savaşıyoruz” ifadesini kullanan Trump, salondan en büyük alkışı bu açıklamaları esnasında aldı. Bir diğer güçlü alkış ise İsrail Büyükelçiliği’nin Orşelim’e (Kudüs) taşınmasıyla ilgili konuşması sırasında geldi.
Brunson ev hapsinde tutuluyor
ABD ile Türkiye arasında rahip Andrew Brunson’un tutukluluğu nedeniyle bir süredir gerginlik yaşanıyor. ABD’li rahip Brunson, FETÖ ve PKK adına 9 Aralık 2016’da suç işlediği iddiasıyla Türkiye’de tutuklanmıştı.
İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 25 Temmuz’da dosya üzerinde yaptığı incelemede, Brunson’ın tutukluluğunu ev hapsine çevirerek, sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirmişti.

تعليقات