Netanyahu'dan İran halkına rejimi devir çağrısı


 Netanyahu'dan İran halkına rejimi devir çağrısı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran halkına seslenerek rejim değişikliği çağrısında bulundu.
Netanyahu, Dünya Kupası’nda İran milli takımının Portekiz’in Real Madridli yıldızı Cristiano Ronaldo’yu durdurması üzerinden İran halkına rejimi devirme çağrısı yapan bir video yayımladı.
Başbakanlık masasında kendisine atılan topu eline alan Netenyahu, ''Ronaldo'nun gol atmasını durdurmanın ne kadar zor bir şey olduğunu tasavvur edebilir misiniz'' diye söze başladı.
Eskiden futbol oynadığını belirten İsrail lideri, Ronaldo'nun gol atmasını durdurmanın imkansız bir şey olduğunu, ama İran milli futbol takımının imkansızı başardığını söyledi.
İran'daki ekonomik kriz ve fırlayan döviz fiyatları nedeniyle bu hafta Tahran'da yeniden patlak veren protestolara dikkat çeken Netanyahu, İran halkına seslenerek ''Futbol sahasında cesaretinizi gösterdiniz, bugün aynı cesareti İran sokaklarında da gösterdiniz'' dedi.
''Tüm bu sorunların çözümü İran halkının elinde''
Sputnik’in aktardığına göre Netanyahu, şunları söyledi:
"Eskiden futbol oynardım. Ronaldo’nun gol atmasını durdurmak imkansız bir şey. Ama İran milli futbol takımı imkansızı başardı. Futbol sahasında cesaretinizi gösterdiniz, bugün aynı cesareti İran sokaklarında da gösterdiniz.
İran’ın pek çok sorunu var: Hava kirliliği, su kıtlığı, terör için saçılan milyarlar. İran hükümeti, sizin paranızı, Suriye’de, Yemen’de ve Ortadoğu’daki gereksiz savaşlarda heba etmek yerine, İran’ın sorunlarını çözmek için harcamaya başlasaydı neler olurdu, hayal edebiliyor musunuz. Tüm bu sorunların çözümü İran halkının elinde.
İran halkıyla barışı savunmayı asla bırakmayacağım. Bir gün özgür Tahran’da İran milli takımının İsrail milli takımıyla başa baş oynarken izlemeyi umuyorum. O gün hepimiz kazanan taraf olacağız."

تعليقات