ABD Şengal'de kime karşı konuşlandı?

 ABD Şengal'de kime karşı konuşlandı? 

ABD’nin Şengal’e neden askeri güç  konuşlandırdığının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Kürdistan Bölgesi yetkilileri ABD’nin bölgedeki Haşdi Şabi milislerini sınırlandırmak maksadıyla asker bulunduruyor.
ABD’nin Şengal dağı’na asker konuşlandırması hakkında BasNews’e konuşan Kürdistan Parlamentosu Asayiş ve İçişleri Komisyonu Başkan Yardımcısı Nazim Herkî “Henüz IŞİD bölgedeki varlığı son bulmadı. Irak ve Suriye sınırında gidiş-gelişleri sürüyor” dedi.
Irak sınırında ise Haşdi Şabi milislerinin olduğunu belirten Nazim Herkî, “ABD’nin operasyon odasını Şengal’e taşımasının birinci nedeni Haşdi Şabi’yi bu sınıra yerleşmesini engellemek.  İkincisi ABD stratejik yerleri elinde bulundurmak istiyor” ifadelerini kullandı.
PDK’li  Nazim Herkî sözlerini şöyle sürdürdü: “Haşdi Şabi daha önce Şengal Dağı’nı kontrol etmek istedi. Buraya yerleşen güç tüm Irak’taki tüm bölgelere hakim oluyor. Bu bölgeyi ele geçirirlerse Suriye, Lübnan ve İsrail için de büyük bir tehlike oluşturur.”

Nazim Herkî  bu döndemde bazı şeylerin netleşeceğini belirterek “Irak seçimleri sonrası Irak’ın siyasi yol haritası kesinleşecek. Haşdi Şabi’ye bağlı 3 grup terör listesinde” dedi.

تعليقات