Goran: Peşmerge Kerkük'ü savunabilir .

  Goran: Peşmerge Kerkük'ü savunabilir .

Goran Hareketi Genel Kurul Başkan Yardımcısı, son dönemlerde hareketlenen IŞİD'in Kerkük için büyük tehlike teşkil ettiğini söyledi. BasNews’e konuşan Goran Hareketi Genel Kurul Başkan Yardımcısı Salih Jajleyî, "Sünni ve Şiilerin çeliklerinden dolayı Kerkük'ün istikrarını ortadan kaldırdı.ABD için de durumlar o kadar önemli değil. Kürt-Arap çelişkileri de IŞİD'in durdurulması önünde engel olabilir" dedi.
16 Ekim olayların yarattığı tahribatları da hatırlatan Salih Jajleyî, "IŞİD eskisi gibi savaşacak gücü kalmadı ancak sivil savunması insanlara yönelik saldırıları devam ediyor. Eğer istikrar sağlanamazsa kriz derinleşir. Son kaç aydın Irak ordusu Kerkük'te hakim ancak yöre halkının durumu çok kötü, can güvenliği yok. İstisnasız her gün patlama, insan kaçırma olayları yaşanıyor. Bunun için Kentin güvenliği için Kürtlerle ortak savunma mekanizması oluşturmalılar" şeklinde konuştu.
Salih Jajleyî, Kürtler arası birliğin sağlanması durumunda Peşmerge Güçleri'nin Kerkük'e dönebileceğini ve huzurun sağlanacağını da sözlerine ekledi.

تعليقات