Erbil Valiliği'ne yapılan saldırının arkasında kim var?

Erbil Valiliği'ne yapılan saldırının arkasında kim var?

 Erbil Valiliği’ne düzenlenen terör saldırısının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. 16-18 yaşları arasında değişen 3 teröristin Mela Îsmaîl Sûseyî isimli bir din adamının kurduğu cemate üye oldukları saptandı.

Dün sabah 07:12 sularında Erbil Valiliği’ne yönelik 3 terörist saldırı düzenlemiş, nöbetçiyi yaralayan teröristler binanın 3’üncü katında 2 valilik çalışanını rehin almıştı. Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda yaşları 16 ile 18 arasında değişen 3 terörist ölü olarak ele  geçirilirken yaralanan bir valilik çalışanı şehit düşmüş beş güvenlik görevlisi ise yaralanmıştı.
Teröristler kimdi?
Kürdistan Anti Terör Birimi’nin yaptığı açıklamaya göre, Erbil nüfusuna kayıtlı olan 3 teröristin kimlik bilgileri şöyle:  Rehêl Mihamed Rostem Mûsa (2002 doğumlu), Bîlal Silêman Ebdulrrehman Ehmed (2000 doğumlu) Ebdulrehman Rehîm Qadir Husên (2002 doğumlu). Her 3 saldırganın Erbil’in Qaleta Nû Mahallesi’nde ikamet ettiği kaydedildi.
BasNews’e konuşan Erbil Asayiş Müdürü Dr. Tariq Nûrî, dün öldürülen 3 teröristin daha önce IŞİD’e biat ettiğini itiraf eden güvenlik güçlerinin bir hafta önce gözaltına aldığı Mela Îsmaîl Sûseyî cematine üye olduklarını söyledi. 
Dr. Tariq Nûrî, bu din adamının daha önce İslami bir örgüt ile ilişkisi olduğu şüphesi ile gözlatına alındığını ancak ifadesinde artık IŞİD’e biat ettiğini itiraf ettiğini dile getirdi.
Asayiş müdürü konu hakkında şu bilgileri verdi: “Bu mele IŞİD’in propagandısını yaptığı ortaya çıktı. Gözaltına alındığında evinde yapılan aramlarda çok sayıda silah,  patlayıcı madde ve el bombası ele geçirildi. Büyük bir terör saldırısı hazırlığı içerisinde olduğu anlaşıldı. Yakalanması ile yapmayı planladığı saldırı bu şekilde boşa çıkarılmış oldu.”  


Mela Îsmaîl Sûseyî
Terör saldırısında 1 vatandaş şehit oldu
Erbil güvenlik kaynaklarına göre, terör saldırısında rehin alınan 20 yıldır valilikte hizmet veren 55 yaşındaki Süryani vatandaş Ferhan Îlya Biraymok şehit düşerken, 5 güvenlik görevlisi ise yaralandı.   
BasNews’in edindiği bilgiye göre mesaiye erken başlayan Ferhan Îlya Biraymok ile bir diğer memur teröristler tarafından binada rehin alındılar. Güvenlik güçlerinin operasyonun başlaması ile birlikte rehine Ferhan Îlya Biraymok teröristlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Diğer rehine ise hiç bir yara almadan güvenlik güçleri tarafından kurtarıldı.
Erbil Valiliği, saldırı sonrası yaptığı açıklamada hiçbir terörist saldırının ulusal ve vatani iradeyi kıramıyacağı, halka hizmetlerinin devam edeceğini söyledi.
Asayiş Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise Erbil’de her şeyin kontrol altında olduğu ve tüm vatandaşların gönül rahatlığı ile olağan yaşamlarını sürdürebilecekleri ifade edilerek, her türlü terör planın başarıya ulaşmadan ber taraf edileceği kaydedildi.

تعليقات