İsrail Kürdistan'ı tehdit eden İran'ı uyardı, savaş uçaklarını hazırladı!

İsrail Kürdistan'ı tehdit eden İran'ı uyardı, savaş uçaklarını hazırladı!

İran Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Hüsey Selami'nin Kürdistan Bölgesi'ne askeri müdahele tehdidini savurmasının ardından İsrail ordu yetkilileri İran'ı uyardı. İsrail Hava Kuvvetleri'ni İran'ınKürdistan'a saldırması ihtimali üzerine hazır kıta beklediği bildirildi.
Rhewal Haber Ajansı'nın İsrailli üst düzey bir komutandan edindiği bilgilere göre, İsrail İran'ı uyararakHava Kuvvetleri'ni İran'ın Kürdistan Bölgesi'ne saldırması ihtimali üzerine hazır kıta bekletiyor.
 Bütün bunlar cereyan ederken aynı saatlerde HDP'li İdris Baluken Kürt milleti adınaTürk Meclisi'nde İsrail karşıtı bir konuşma yapıyor, İsrail'in bir terör devleti olduğunu vurguluyordu. Türk Devleti'ni suçsuz gören Baluken, AKP'yi tek suçlu ilan ediyordu. Konuşmasında "AKP terörü ile İsrail terörü aynıdır" diyordu.
Ne olmuştu?
Kürdistan Bölgesi'nde (Güney Kürdistan) askeri üsleri bulunan Kürdistan Demokrat Partisi - İran(KDP-İ) ile İran ordusu arasında çıkan çatışmalardan, İran 10'larca askerini kaybetmişti.



Cuma günü ise İran Genel Kurmay Başkanı yardımcısı Selami Tahran'daki Cuma konuşmasında "Eğer Kuzey Irak (Kürdistan Bölgesi) yönetimi sözlerine bağlı kalmazsa, ülkemiz üzerindeki bütün tehditlerin kaynağını imha etmek için ne olursa olsun gerekeni yaparız" dedi. Kürdistan ve İsrail'i tehdit etti. Kürdistan için "Kuzey Irak" dedi.

zernews

تعليقات