Şanlıurfa Suruç’taki Patlamayı Kim Yaptı?

Bölgede tansiyonu yükselten Suruç Katliamının IŞİD tarafından yapıldığı tahmin ediliyor. Ancak şu ana kadar herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Abdurrahman Alagöz olduğu ve IŞİD mensubu olduğu belirtiliyor
Abdurrahman Alagöz olduğu ve IŞİD mensubu olduğu belirtiliyor


Saldırganın Kimliği Açıklandı
Alınan son bilgilere saldırıyı düzenleyen kişinin Adıyaman nüfusuna kayıtlı  Abdurrahman Alagöz olduğu ve IŞİD mensubu olduğu belirtiliyor. Saldırgan olduğu ileri sürülen Alagöz’ün patlama sonrası Amara Gençlik ve Kültür Merkezi bahçesinde kimliğinin bulunduğu, SGDF’li ) Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu ) gençlerin basın açıklaması yaptığı esnada aralarına sızarak patlatmayı gerçekleştirdiği ileri sürülüyor.
 Suruç katliamını yapan kişinin kimliği açıklandı—>>> 
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde bulunan Amara Kültür Merkezi bahçesinde toplanan ve Kobani’nin inşası için Rojava’ya geçmek isteyen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu-SGDF üyesi 350 gence yönelik yapılan saldırıda 32 kişi hayatını kaybetti, 104 kişi de yaralandı. Saldırının radikal dinci Irak Şam İslam Devleti mensubu Adıyaman Nüfusuna kayıtlı kadın kılığına giren bir erkeğin yaptığı ileri sürülüyor.

Saldırı dün öğle saatlerinde Şanlıurfa’nın Suruç (Pirsus) ilçesinde bulunan Amara Kültür Merkezi bahçesinde meydana geldi. İstanbul’dan Kobani’nin inşası için gelen 350 Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu-SGDF üyesi genç toplantı halinde olduğu sırada büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada 32 kişi yaşamını yitirdi, 104  kişi de yaralandı. Patlamanın parça tesirli bombadan kaynaklandığı belirtildi.

Patlama sonrası korkunç görüntüler ortaya çıktı. Patlama olayına canlı bombanın neden olduğu tahmin edilirken, Suruç’a Diyarbakır’dan çok sayıda kara ve hava ambulansları gönderildi. Güvenlik güçleri patlama yerinde geniş güvenlik önlemi alırken çevre illerden çok sayıda sağlık ekibi,AFAD ve polis ekibi sevk edildi.

İşte Suruç Katliamının Ayrıntıları

Suruç Kaymakamı, patlamanın bir canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde durulduğunu açıkladı. Saldırının IŞİD(DAİŞ) kaynaklı olduğu ileri sürülüyor.

Patlama dün tam olarak 11.45-12-00 civarında Amara Kültür Merkezi önündeki bahçede meydana geldiği belirtildi.
Patlamanın Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyelerinin Kobani inşası konusunda basın açıklaması yaptığı esnada meydana geldiği bildirildi.

Patlamanın parça tesirli bombadan kaynaklandığı belirtiliyor. Saldırıyı bir kadın IŞİD mensubunun yaptığı tahmin ediliyor.
Patlamayı duyan Suruç ilçesi halkı patlama yerine akın ediyor. Olay yerine gelen vatandaşlar, kurtarma ekiplerinin çalışmalarına engel oluyor.  Polis ekipleri ise halkı olay yerinden uzaklaştırmak için çaba harcıyor.
Urfa Merkezden ilçeye polis ekipleri sevk edildi. Çevre il ve ilçelerden Pirsus’a ambulanslar gönderildi.
Patlamaya maruz kalan devrimcilerin Kobane’ye gitmek üzere, sadece özen izinle geçiş yapılan Mürşitpınar Sınır Kapısı’na doğru yürüyüşe geçmeyi planladıkları belirtildi.
Patlama sonrası her yerde cesetlere rastlandı. Olayın görgü tanıkları basın açıklamasının bittiği ve kültür merkezine girildiği anda patlamanın yaşandığı ve ikinci bir patlama olasılığı nedeniyle kültür merkezine kimsenin alınmadığını söyledi.

تعليقات