Bombardımanlarda ilk bilgilere göre 4 sivil yaralandı -YENİLENDİ










HPG ve YJA Star gerillalarının denetiminde bulunan Medya Savunma Alanları'na yönelik Türk ordusunun dün akşam saat 22:55’te başlattığı bombardımanda sivil halk da hedef alındı. Saldırılarda yaralanan 4 sivil yurttaş Duhok hastanelerine kaldırıldı.
Hava saldırıları esnasında Kandil ve Gare bölgesinde bulunan köyler de bombalanırken, bombardımanlar sonucu sivil halktan da yaralıların olduğu bildirildi. 
Dün gece düzenlenen hava saldırıları esnasında Gare bölgesine bağlı Bêzelê köyünün de Türk savaş uçaklarının hedefi haline geldiğini bildiren bölgedeki Rojnews muhabiri, bombardıman sonucunda 11 yaşında bir çocuk ve bir gencin yaralandığı bilgisini verererek yaralıların Duhok ve Duhok’un Amediye ilçesindeki hastaneye kaldırıldığını aktardı. Bölgedeki yerel kaynaklar ayrıca Türk savaş uçaklarının bombardımanları sonucunda Zap'a bağlı Çemço alanında ve Werexêl köyünde da iki sivilin yaralandığını bildirdi. Yerel kaynaklar ayrıca Werexêl köyünde yaralanan gencin hava saldırısı sonucunda bir bacağını kaybettiğini kaydetti.
Bölgedeki muhabirimiz ayrıca Türk savaş uçaklarının Biloka, Kêliye, Mezrê, Yekmalê, Kaniya, Babola, Selaniye ve Hogilê köylerini de bombaladığını bombardıman sonucunda bu köyler ve çevresinde yangın çıktığını ve köylülere ait bağ ve bahçelerin de büyük çapta zarar gördüğünü bildirdi.

Rojnews'in edindiği bilgilere gerilla güçlerinin köyler bombalanmadan önce köylüleri uyarak köyleri boşaltması sonucu söz konusu köylerde herhangi bir can kaybı  yaşanmadı.
Rojnews.net

تعليقات