Ankara saldırısıyla ilgili yayın yasağı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ankara'daki saldırıyla ilgili haberlere yayın yasağı getirdi.
Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, 10 Ekim’de Ankara Garı’nda meydana gelen bombalı terör saldırısıyla ilgili soruşturma tamamlanıncaya kadar uygulanmak üzere, son dönemin en geniş kapsamlı yayın yasağı kararını aldı.

Karar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 14 Ekim’de medya kuruluşlarına “ivedi” ibaresiyle bildirildi. Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük imzalı kararda, “soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren her türlü medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasına yasaklanmasına karar verildiğinden, söz konusu kararın infaz edilmesi için gereği rica olunur” denildi.


Yassah hemşerim
Ajanslardan flaş diye geçen "Ankara'daki patlamaya yayın yasağı" haberi şaşırtmadı


Önce katliam haberi sonra yasak geliyor. Son 5 yıldaki katliam haberlerine bakalım.

Roboski olayı

28 Aralık 2011. Şırnak Uludere ilçesi yakınlarında F-16 savaş uçaklarıyla kaçakçılık yapan sivil vatandaşları bombalandı. Bombardıman sonucu 35 sivil hayatını kaybetti, 1 kişi yaralı olarak kurtuldu.
Haberlere yayın yasağı konuldu. Şu ana kadar ceza alan yok!

Soma'daki facia 
301 madencinin ölümüyle sonuçlanan olay sonrası, RTÜK, televizyon kanallarını bölgeden haber aktarırken insanların üzüntüleri konusunda gereken hassasiyeti göstermeleri konusunda uyardı. 13 Mayıs 2014 yılında gelen facianın bir yıl sonrasındaki anma töreninde yasak vardı. CNN Türk sunucusu Emin Çapa, 13 Mayıs 2015'te anma töreninde yayın yapmak istedi. Ancak seçim öncesi yasak denilerek yayına izin verilmedi.


Reyhanlı'daki katliam

11 Mayıs 2013'te, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 52 kişinin ölümüne 146 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısı. Ankara'daki terör saldırısı öncesi Türkiye tarihinin en kanlı terör eylemi olarak kayıtlara geçmişti. RTÜK, ‘güvenlik’ gerekçesiyle Reyhanlı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yayın yasağı getirildiğini duyurdu. Failler bulunamadı.


Diyarbakır'daki katliam

5 Haziran 2015'de Diyarbakır'daki saldırıda 4 HDP’li öldü, 400 kişi yaralandı. Yayın yasağı getirildi.

Suruç'taki katliam 
20 Temmuz 2015 Suruç Katliamı’nda 33 insan öldü. Yayın yasağı getirildi. Twitter yasak getirildiği gün Reyhanlı, Diyarbakır ve Suruç gibi Ankara'daki son patlamada da IŞİD terörünün izi var.

Kaynak: posta.com.tr

Comments