YJA STAR gerillalarından etkili eylem: 12 asker öldü

YJA STAR gerillaları Gever’e bağlı Geliyê Dostki alanından Türk ordu birliklerine yönelik bir eylem gerçekleştirdi. İki ayrı koldan yapılan eylemde 12 asker öldürülürken, 4’ü de yaralandı.
YJA STAR gerillaları Geliyê Dostki’de yaşamını yitiren gerillaların anısına bir eylem gerçekleştirdi.  12 askerin öldürüldüğü eyleme ilişkin bilgi veren HPG, “. 13 Eylül günü YJA STAR Gerillalarımıza bağlı Şehit Rojin Gewda timi, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Bêsosin ile Tepê Çete arasındaki alanda göreve giderken güzergahları üzerinde bulunan T.C ordusu askerlerini fark etmiştir. Bunun üzerine Gerilla güçlerimiz 2 ayrı koldan BKC, B7 Roketatar ve ferdi silahlarla etkili bir şekilde bu grubu vurmuştur. Etkili vuruşlar ile toplam 12 asker öldürülmüş ve 4 asker de yaralanmıştır. Gerçekleştirilen bu eylem Geliye Dostki'de şehit olan Şahin Goyi ve Militan Kobanê arkadaşların anısına yapılmıştır” dedi.
HPG, 2 Eylül gününden itibaren Türk ordusunun Geliyê Dostki alanında sürdürdüğü operasyonun da dün geri çekildiğini belirtti.
HPG açıklamasında, “14 Eylül günü saat 12.30'da Gerilla güçlerimiz Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Nehri karakolu tepesine yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Karakol önünde toplanan 5 asker etkili bir şekilde ağır silahlarla vurulurken; karakol tepesinde bulunan kulübe de ağır silahlarla vurmuştur. Eylemde ölü ve yaralı sayısı netleştirilemezken; Şapata, Goman ve Nehri karakolları çevresindeki alanlar obüs ve havanlarla bombalamıştır.
14 Eylül günü saat 23.30'da Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Aylava köyü mıntıkasında bulunan Turkcell, Vodafone ve Avea'ya ait bir baz istasyonuna yönelik Gerillalarımız bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve baz istasyonu imha edilmiştir” denildi.
HEFTANİN'DE İLERLEMEK İSTEYEN ASKERLERE AĞIR SİLAHLARLA MÜDAHALE EDİLDİ
HPG açıklamasında devamla şunlar belirtildi:  
“14 Eylül günü saat 13.00 - 18.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Heftanin alanı sınır hattında bulunan Şehit Kendal alanında ilerleme girişiminde bulunan T.C ordusuna yönelik Gerilla güçlerimiz ağır silahlarla cevap vermiş ve T.C ordusu geri çekilmiştir. Bunun üzerine T.C ordusu Şehit Kendal alanını ve çevresini obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.
13 Eylül günü saat 14.30'da Medya Savunma alanlarımızdan Zap bölgesi sınır hattında bulunan Bilican Karakoluna giden yolu açmaya çalışan bir kepçeye yönelik Gerilla güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde kepçe kullanılamaz hale gelmiştir.
14 Eylül günü saat 15.30 - 16.00 arasında Gerilla güçlerimiz Bilican karakolunu ve orda bulunan bir kulesini hedef alarak ağır silahlarla etkili vuruşlar gerçekleştirmiştir. Bunun sonucunda karakolda bir patlama yaşanmış ve karakoldan dumanlar yükselmiştir. Aynı zamanda hedef alınan karakol kulesi de etkili vuruşlar sonucunda yanarak imha olmuştur.
KERBORAN’DA POLİSLERE SABOTAJ EYLEMİ
Eylül günü saat 11.45'te Mardin'in Kerboran ilçe girişinde Polislere ait yarım otobüsün geçişi sırasında Gerilla güçlerimiz tarafından yapılan sabotaj eyleminde otobüsteki 2 polis yaralanmıştır.
13 Eylül günü saat 21.30'da Van'ın Başkale ilçesine bağlı Bablesa köyünde  Turkcell, Avea ve İnternet hattının bulunduğu baz istasyonuna Gerillalarımız tarafından yapılan sabotaj eyleminde baz istasyonu imha edilmiştir.
GERİLLALARDAN PERVARİ’DE EYLEM
15 Eylül (bugün) günü saat 07.20'de Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Xerxol karakolu tepesine yönelik Şehit Rubar Gerilla timimiz tarafından Şırnak'ta şehit düşen Gerillalarımız anısına yapılan eylemde tepedeki bir kule, ağır silah mevzisi ve A-4 mevzisi, yakın mesafeden BKC, B-7 ve ağır silahlar ile vurulmuştur. Kulede net 2 asker öldürülürken buradaki ölü ve yaralı sayısı daha fazladır. Daha sonra karakol bahçesinde bulunan tank da hedeflenmiştir. Arazide yaşanan kısa süreli çatışmadan sonra Kobra helikopterlerin araziyi taraması sonucu yangın çıkmıştır. 
13 Eylül günü Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Yeste köyünde bir internet şebekesi Gerilla timimiz tarafından imha edilmiştir.
10 Eylül'de Amed'in Piran(Dicle) ilçesine bağlı Hesek köyünde hareketli birlik olarak araziye çıkan TC ordu birlikleri, 13 Eylül'de sonuçsuz geri çekilmiştir.
13 Eylül'den şu ana kadar Bingöl - Amed yolu, Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.
HAZRO’DAKİ DEVLET KURUMLARI 5 KOLDAN VURULDU
14 Eylül günü saat 18.45'te Amed'in Hazro ilçesindeki Kaymakamlık, Kaymakamın evi, Cezaevi ve Tabur'u Gerilla güçlerimiz tarafından 5 koldan hedef alınmıştır. Etkili bir şekilde vurulan hedeflerin ayrıntıları sonra verilecektir. Bu eylemde 1 arkadaşımız şehit olmuştur.
15 Eylül günü (Bugün) sabah saat 03.40'tan bu yana kadar Amed'in Pasur(Kulp) - Lice arası yol Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.
Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Şen, Kusfark ve Parsing köylerine, Şen köyünün muhtarı tarafından köy halkını koruculuğa teşvik etmek için baskı uygulamaktadır. 
 14 Eylül günü Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Nanivan bölgesinde TC ordusu, gizli birliklerini araziye yerleştirerek pusulamalar yapmaktadır.
YOLLAR GERİLLANIN DENETİMİNDE
13 Eylül'den bu yana Bingöl'ün Kanireş(Karlıova) ve Muş'un Varto ilçesi yolları Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.
14 Eylül günü saat 16.00 ila 20.00 arasın Muş'un Varto – Kop(Bulanık) yolu Gerillalarımız tarafından denetime alınarak burada kimlik kontrolü ve toplanan halka süreç hakkında bilgilendirme yapılmıştır.
14 Eylül günü sabaha doğru 03.00'da Bingöl'ün Kanireş(Karlıova) ilçesi ile Erzurum yolu arası Gerilla güçlerimiz tarafından denetime alınmıştır. Toplanan 200 araç içinden uyarılara rağmen 1 araç durmayarak kaçmıştır. Bir uzman çavuşa ait olan bu araca açılan ateş sonrası uzman çavuş yaralanmıştır. Yaralanan bu uzman çavuş kaçmıştır. Saat 10.30'da 2 Kobra helikopter olay yerine gelerek müdahalede bulunmak istemiştir. Gerillalarımız tarafından ağır silahlarla vurulan kobra helikopter darbelenerek geri çekilmek zorunda kalmıştır. Yol kontrol eylemi öğleden sonra saat 13.30 sonuçlandırılmıştır.
17 Ağustos tarihinden bu yana Dersim-Erzincan ve Dersim-Ovacık yolları Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır. TC ordusu yol kontrol eylemi karşısında birşey yapamazken yolları kapatarak giriş ve çıkışları yasaklamaya çalışmıştır.
12-13  ve 14 Eylül tarihlerinden bu yana TC ordusu zırhlı araçlar desteğiyle Dersim'in Hozat ilçesine bağlı Hopik Sırtı, Derwêş Cemal, Akderen, Lolan Panel, Çakmaklı mıntıkalarında pusulamalar gerçekleştirmektedir. Yine 14 Eylül günü Dersim'in Kozmerik ilçesinde TC ordusuna bağlı birliklerce gizli faaliyetler yoğunlaştırılmıştır.”
HAVA HAREKETLİLİĞİ SÜRÜYOR
Türk ordusunun keşif ve savaş uçağı hareketliliğinin devam ettiğini vurgulayan HPG, “14 Eylül günü saat 09.30 - 11.30 ve saat 19.00 ile 15 Eylül günü saat 05.00 arasında Garê alanı, 14 Eylül günü saat 10.30 - 18.30 arasında Kandil bölgesi, 15 Eylül günü saat 00.00 - 07.00 arasında Zap bölgesi üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.
15 Eylül günü(bugün) saat 01.00'da Zap bölgesi, saat 01.00 - 03.00 ile 14 Eylül günü saat 14.00'da  Metina alanı üzerinde savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır” dedi.
GERİLLA ALANLARINA OBÜS, HAVAN VE TANK ATIŞI
Bombardımanlar hakkında da bilgi veren HPG, “14 Eylül günü saat 13.00 - 14.00 arasında Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar karakolu Zagros bölgesi sınır hattında bulunan Govendê alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
14 Eylül günü saat 11.00 - 11.30 ile 16.30 - 17.30 arasında Medya Savunma Alanlarımızdan Zap bölgesi sınır hattında bulunan Eriş karakolu; Xeregol alanını ve çevresindeki alanları,  saat 15.30 - 16.00 arasında Bilican karakolu; Garêya Piçuk ve Şehit Neval alanlarını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.”

BEHDİNAN - ANF

#YJA #STAR #gerillalarından #etkili #eylem: 12 #asker #öldü

تعليقات