Finlandiyanın başkenti Helsinkide stockmanın önünde 12.9.2015 tatihinde

Finlandiyanın başkenti Helsinkide stockmanın önünde 12.9.2015 tatihinde saat 12:30'ta toplandılar ve Türkiye konsolosluğuna doğru.
Türkiyenin kalbi ağlıyor bu günlerde. Tükiyenin yerlisi olan insanları kastediyorum, doğudaki insanlar. Hergün çocuklar,siviller, halk Türkiye cumhuriyetinin içten içe beslediği ırkçılık ve zorbalık yüzünden zarar görüyor, hastaneye düşüyor yahut katlediliyor. Türkiyede hal böyleyken avrupadaki vatandaşlar da tepkilerini koyuyorlar.


 Mesela bir grup Türk, PKK ve yandaşlarına tepki olmak üzere finlandiyanın başkenti Helsinkide stockmanın önünde 12.9.2015 tatihinde saat 12:30'ta toplandılar ve Türkiye konsolosluğuna doğru yol aldılar. Tabii biz de oradaydık şehit kürt kardeşlerimizin, gerillaların, öldürülen çocuk ve yaşlıların, gözü yaşlı anaların hakkı yenmemesi için. Biz onlarla 3 kişi halinde konsolosluğa kadar yol aldık hep "pkk'ya lanet sloganları atılıyor, askere uzanan eller kırılsın" deniyordu. Eyvallah dedik yıllarca sabrettik şimdide sabrederiz kim kime vurabilir ki zaten? Arada polisler var! Vurmak bir çözüm mü zaten? Hayvan mıyız!? Düşüncesi vardı bizde. Vardığımızda 4-5 kürt kardeşimizin de toplanmasını bekliyordum ancak 60-70'ten fazlaydık ve çocuk ile kadın getirilmemişti çok fazla. Arada polisler vardı 2-3 araba ve biz protesto izni almadığımız için polisler bizim için duvar örmüşlerdi ama sağolsunlar Türkiyedeki gibi jopla, biber gazıyla, silahla bize müdahalede bulunmadılar. Biz de gayet sloganlarımızı attık ve gurur duyduğumuz bayrağımızı dalgalandırdık ve milli marşımızı küçük - büyük hep bir ağızla okuduk zılgıtlar arasında.

 Bir ağaç kesiliyorken tüm ülke ayaklanıyor savaş çıkıyor 2 yıl boyu ama onlarca kürt çocuğu ve insanı zalimce ve hunharca katlediliyor kıllar kıpırdamıyor, kulaklar sağır oluyor, içler ferahlıyor. Bu zulme Avrupada veya başka ülkelerde izin vereceğimizi düşündülerse çok beklerler. Her daim biji Kurdistan ve insanlık, kahrolsun ırkçılık ve zulüm!









تعليقات