Avrupalı heyet: Cizre'nin sesini kısamadılar, duyduk

Avrupa Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ile Avrupa Parlamentosu Grup Başkanı Rebecca Hams, AKP'li medyanın gizlemesine rağmen Cizre'nin sesinin Avrupa'dan duyulduğunu söyledi.
Avrupa Yeşiller Partisi Eş Başkanı Özdemir ile Avrupa Parlamentosu Grup Başkanı Rebecca Harms, Cizre'de bir dizi temaslarda bulundu. Özdemir, halkın silahlı yöntemlerle sindirilemeyeceğini vurgulayarak, müzakere çağrısı yaptı ve AKP'li medyanın gizlemesine rağmen Cizre'nin sesinin Avrupa'dan duyulduğunu söyledi.
Avrupa Yeşiller Partisi Eş Bakanı Cem Özdemir ile Avrupa Parlamentosu Grup Başkanı Rebecca Harms, devletin sivilleri katlettiği Şırnak'ın Cizre ilçesine geldi. Özdemir ve Hams, Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, görevden alınan Cizre Belediyesi Eş Başkanı Leyka Birlik, HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Mithat Sancar ile Ali Atalan'ın da aralarında bulunduğu heyet  tarafından karşılandı. 
ÖZDEMİR: AVRUPA HER ŞEYDEN HABERDAR
HDP ve DBP İlçe binasını ziyaret ettikten sonra Nur Mahallesi'nde halk ile özel harekat timleri arasında çatışmanın yaşandığı sokaklarda inceleme yapıldı. Özdemir, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, Cizre'de yaşananların AKP yanlısı medyı tarafından gizlenmesine rağmen Avrupa'nın her şeyden haberdar olduğunu kaydetti. Özdemir, şöyle konuştu:
'MÜZAKERE İÇİN ÜÇÜNCÜ GÖZ DEVREYE GİRSİN'
"Başta, Cizre'nin belediye başkanının görevden alınmasına değinmek istiyorum. Halk tarafından seçilen belediye başkanı dışında şu an belediye başkanı tanımıyorum. Buraya geliş amacımız da burada ölen insanların hepsinin bizim kardeşlerimiz olması. Artık ölmesinler. Burada denenmiş metotlar ilk defa ilk defa denenmiyor. Önceden de denenmiş metotlardır. Acıdan başka bir fayda getirmedi. Dolayısıyla yanlış yolda devam etmesinin hiçbir faydası yok. Akıl, mantıkta sonuç, bir an önce silahların susmasıdır. Silahların susması için önümüzde bayram var ve bu bayram bizim için büyük bir fırsat. Herkesi silahların susmasına davet ediyorum. Madem 'müzakerelerde güven sorunu var' diyorlar, o zaman üçüncü göz öneriyorum.  Bize bir görev düşüyorsa biz seve seve bu göreve hazırız. Ama lütfen artık hiç kimse hayatını yitirmesin, hiç kimse artık zarar görmesin. Başta Türkiye zarar görmesin. Belki havuz medyası Cizre'de olan bitenleri saklamış olabilir ama biz Avrupa'dan duyduk sesinizi. Cizre halkının sesi Avrupa'ya kadar gelebildi. Demek ki duyulabiliyor. Benim tavsiyem; madem meclis var, madem tüm farklılıklar adına seçilmiş milletvekilleri var, bu fırsatı değerlendirelim."
Mahalle halkı, Grê Spi'nin YPG'nin eline geçtikten sonra Ceylanpınar TİGEM'de saklandığı iddia edilen DAİŞ çetelerinin de, Cizre'de keskin nişancı ve doçka kullandıklarını söyledi. Bunun üzerine Özdemir, not tutarak, söylemlerin doğruluğu üzerinde araştırma başlatılması talebinde bulunacağını kaydetti.
Heyet, daha sonra Cudi Yas Evi'nde yaşamını yitirenlerin ailelerini ziyaret etti. 
#Avrupalı #heyet: #Cizre'nin #sesini #kısamadılar, duyduk





تعليقات