Erdoğan’a ‘selfie’ çektiren Nokta’ya operasyon: Derginin dağıtımı yasaklandı

Erdoğan’a ‘selfie’ çektiren Nokta’ya operasyon: Derginin dağıtımı yasaklandı
Nokta dergisi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a asker cenazesi önünde ‘selfie’ çektiren kapağı nedeniyle polis baskınına uğradı. Derginin 18’nci sayısı savcılık kararıyla toplatılırken, Twitter hesabı da erişime engellendi.
Derginin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Ve polis NOKTA’nın ofisinde..! 2007’de askeri vesayetin emriyle baskın yapılan NOKTA’ya bugün sivil vesayetin emriyle gece baskını yapılıyor” denildi.
Derginin 18’inci sayısının kapağında, bir asker cenazesinin önünde Erdoğan’ın ‘selfie’ çektiği bir fotomontaj kullanılmıştı. Nokta dergisi bu görselle, eski Britanya başbakanı Tony Blair’i patlayan bombaların önünde selfie çekerken resmeden Guardian’dan esinlenmişti.
Fotoğraf: kennardphillipps/Reuters
Fotoğraf: kennardphillipps
Nokta’nın Twitter hesabından, “Polislerin konuşmalarına bakılırsa dergi toplatılacak ve dağıtımı engellenecek..!” mesajı paylaşılırken, genel yayın yönetmeni Cevheri Güven de derginin 18’nci sayısının dağıtımının yasaklandığını avukat Okay Çarıkçı’nın duyurusuyla onayladı.

Toplatıldığını düşünüyoruz

Diken’e konuşan Nokta dergisi haber müdürü Ertuğrul Erbaş ise her Pazar akşamı geç saatlerde derginin yeni sayısına ait kapağı sosyal medya üzerinden paylaştıklarını hatırlatarak, “Kapaktaki Erdoğan selfie’sini gördükten sonra mahkemeden ‘toplatma kararı’ çıkarmışlar. Önce ofise sonra da matbaaya gitmişler. Ancak toplatılacak bir şey bulamamışlar. Sabah yaptığımız kontrollerde, derginin satış noktalarındaki raflarda yer almadığını gördük. Yeni sayısının dağıtım birimlerinden toplatıldığını düşünüyoruz” dedi.

Kaynak : diken.com.tr

#Erdoğan’a ‘#selfie’ #çektiren #Nokta’ya #operasyon: #Derginin #dağıtımı #yasaklandı

تعليقات