PDK’den PKK ve Türkiye’ye çağrı: Kürdistan sınırından uzak durun !

Kürdistan Bölgesi hükümetinin Şeladize’’deki olayların hızlı bir şekilde kontrol altına alınması konusundaki çabası içinde teşekkür etti.

Irak Parlamentosu PDK Grup Başkanvekili Viyan Sebri yaptığı çağrıda, “Çatışma ve savaş halinde olan PKK ve Türkiye hükümetidir. Bu nedenle kendi sorunlarını Duhok ili ve Kürdistan Yerel Bölgesi dışında tutmalıdırlar” dedi.
Irak Parlamentosu PDK Grup Başkanvekili Viyan Sebri, bu gün Duhok Valilik binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, Türkiye’nin bölgede gerçekleştirdiği bombalamaların nedeninin PKK’nin bölgedeki varlığı ve verdiği silahlı mücadele olduğunu belirterek PKK ve Türkiye hükümetine bulunarak “Kendinizi bölgeden uzak tutun” dedi.
Viyan Sebri, TSK’nın gerçekleştirdiği bombardımanların Duhok şehrinin ekonomik ve toplumsal yaşamını etkilediğini ve PDK’nin komşu ülkelerin karıştırılması için Kürdistan Bölgesi topraklarının kullanılmasını reddettiğini dile getirdi.
Viyan Sebri şehit düşenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, yaralılar için acil şifalar diledi.
Bu vesileyle Irak ve Kürdistan hükümetlerinin bu problemlerin çözülmesi konusunda birlikte hareket etmesi gerektiği çağrısında bulunan Sebri, Kürdistan Bölgesi hükümetinin Şeladize’’deki olayların hızlı bir şekilde kontrol altına alınması konusundaki çabası içinde teşekkür etti.

تعليقات