İran, Doğu Kürdistan kampını hedef aldı

İran, Doğu Kürdistan kampını hedef aldı

İran ordusunun Erbil'in Koye ilçesi yakınındaki Doğu Kürdistanlı mültecilerin ve Doğu Kürdistan Demokrat Partisi Peşmergelerinin kaldığı kampa roketli saldırı gerçekleştirdiği  bildirildi.
İran ordusunun saat 11:00 sularında Erbil'in Koye ilçesine 5 km mesafede bulunan Doğu Kürdistanlı ailelerin kaldığı mülteci kampını katuysha roketleri ile bombaladığı bildirildi.
Doğu Kürdistan siyasi partilere üye  Peşmergeler  ile siyasi yasaklı olan Doğu Kürdistanlı ailelerin kaldığı kampın bombalandığı bildirildi. Bazı görgü tanıkları ise saldırının insansız hava uçağından yapıldığını bildirirken, saldırının biçimi hakkında henüz net bir bilgi edinilemedi.
Edinilen bilgiye göre HDK’nın Politbürosu ile PDK-İ siyaset akademisi hedef alındı.
BasNews'e konuşan PDK-İ Politbüro üyesi Kawe Behramî,  2 PDK-İ Peşmergesinin şehit düştüğünü söyledi. PDK-İ yetkilisi bombalamanın ne şekilde yapıldığı konusunda henüz bilgi sahibi olmadıklarını dile getirdi.
BasNews'e konuşan Koye Sağlık Müdürlüğü Sözcüsü Hewkar Elî, saldırılarda 5 Doğu Kürdistan vatandaşın şehit düştüğü, 35 kişinin ise yaralandığını söyledi.  Yaralılardan 3 kişinin durumunun kritik olduğu bildirildi.
Bombalama esnasında İran'a ait olduğu tahmin edilen insansız hava uçağının kamp üzerinde uçuş yaptığı öğrenildi.

İran saldırısında şehit sayısı 14'e yükseldi

 İran ordusunun Doğu Kürdistan Demokrat Partisi(PDK-İ) kampına düzenlediği bombardımanda şehit sayısı 14'e ulaştı. Şehit düşenler arasında PDK-İ üst düzey yöneticilerin de olduğu bildiriliyor.

Bugün saat 11:00 sularında İran topçu birliklerinin Erbil’in Koye ilçesi yakınındaki PDK-İ -PDK kamplarına roketlerle saldırı düzenledi.
Saldırılarda şehitlerin sayısının 14’e yükseldiği öğrenildi. Şehitler arasında 2'sinin kadın olduğu öğrenildi. Yaralı sayısının ise 40 olduğu bildiridi.
PDK-İ kaynaklarından elde edilen bilgiye göre PDK-İ yöneticilerinin toplantı halindeki binanın hedef alındığı üst düzey 3 yöneticinin de şehit düşenler içinde olduğu kaydedildi.

 

تعليقات