HPG gerillalarından etkili eylemler

Dersim-Erzincan yolunda HPG gerillaları tarafından vurulan başkomiserin bir ay önce Ağrı’da katliam emri veren komiserlerden biri olduğunu belirtilirken, HPG ve YJA Star gerillalarının eylemlerinde 5’i asker, 2’si polis ölürken, 1 asker de yaralandı.
HPG BİM, 8 Eylül günü Dersim-Erzincan yolunda HPG gerillaları tarafından vurulan başkomiserin bir ay önce Ağrı’da katliam emri veren komiserlerden biri olduğunu açıkladı. HPG ve YJA Star gerillalarının eylemleri sonucunda tespit edilebilen, 5’i asker, 2’si polis ölürken, 1 asker de yaralandı.
Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG ve YJA Star gerillalarının gerillaların eylemlerine şunları belirtti: “Medya Savunma Alanlarımızdan Heftanin alanı sınır hattında bulunan Kelika Mezin ve Şehit Kendal arasında bulunan Kelika Piçuk alanında TC ordusu 8 Eylül'den itibaren mevzilenmiştir. 10 Eylül günü saat 13.00'de gerilla güçlerimizin bu mevzilere yönelik ağır ve ferdi silahlarla yaptığı eylemde 1 asker öldürülürken 1 asker de yaralandı. Eylem sonrası TC ordusu Derîyê Davetiya alanını obüs ve havanlarla bombaladı.
10 Eylül günü saat 15.30 - 16.30 arasında Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Tepê Remo karakolu ile 11 Eylül günü saat 05.45'te Tepê Çete karakoluna indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterlere yönelik gerilla güçlerimizin ağır silahlarla yaptığı eylem sonrası helikopterler geri çekilmek zorunda kaldı.
10 Eylül günü saat 08.00'de gerilla güçlerimiz; Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar karakolu ve tepesine yönelik ağır ve ferdi silahlarla bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde A-4 ve havan mevzileri darbelenirken, ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilemedi.
8 Eylül gününden bu yana bir kontra timi Şırnak'a bağlı Sexanıs köyüne gelerek bu bölgede gizli bir şekilde araziye çıkmaktadır. Ayrıca bu grup Mıjê ve Sıving köyleri etrafında da arazi keşfi ve pusulama yapmaktadır.
MİDYAT’TA YJA STAR GERİLLALARINDAN SUİKSAT EYLEMİ
10 Eylül günü saat 17.25 Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Katmili karakoluna YJA Star gerillalarımız, Cizre halkımıza karşı yapılan katliama cevap niteliğinde bir dizi suikast eylemi gerçekleştirdi. Burada 2 nöbet kulübesindeki nöbetçiler ve tank üzerindeki asker hedef alındı. Net olarak 3 asker öldürüldü.
10 Eylül günü saat 19.00'da Mardin'in Nusaybin ilçe otogar çevresinde YJA Star gerillalarımız tarafından Nusaybin'de katledilen Lokman Süne adlı gencin anısına bir eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde TOMA aracı hedef alındı. TOMA aracının tümden imha olduğu eylemde 2 polis ölmüş müdahale etmek isteyen akrep zırhlı araç da vurularak uzaklaştırılmıştır.
3 Eylül günü Batman'a bağlı Şkefta karakolunda yapılan eylem sonrası TC ordusunun Gercüş ilçesine bağlı Tılhesen, Karmute ve Bagute köylerinde 4 Eylül'de başlattığı operasyonda çıkan çatışmada Canşer yoldaşımız yaralanmış ve bir gün sonra şahadete ulaşmıştır. Bu operasyon 8 Eylül'de geri çekilmiştir.
Mardin'e bağlı Stewre (Savur) kaymakamlığı, Savur ilçesi için talimat çıkartarak 7 ay boyunca köylülerin etraflarındaki araziye çıkmalarını yasaklıyor.
8 Eylül günü saat 12.30'da Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Xabisa köyünde bulunan Turkcell'e ait bir baz istasyonuna gerilla güçlerimiz tarafından bir sabotaj eylemi düzenledi. Bu baz istasyonu tümden imha edilmiştir.
10 Eylül günü saat 18.30'da Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Bermalê karakoluna gerilla güçlerimiz tarafından yapılan suikast eyleminde 1 asker öldürüldü.
11 Eylül günü (bugün) saat 09.45'te 1 Skorsky helikopter Siirt'in Garisa ilçesine bağlı Sirya ve Xargul karakollarından TRT Karakol Tepesine doğru gitmekte iken gerillalarımız tarafından hedef alınarak orta otomatik silahlarla vurulmuştur. Bu Skorsky darbelenmiştir.
11 Eylül günü (bugün) saat 07.00'de TC ordusu tarafından 3 Skorsky helikopter Amed'in Hani-Silvan ve Kocaköy üçgeninde bulunan Zerga tepesine askeri malzeme götürdü.
9 Eylül günü saat 21.30'da Amed'in Pasûr (Kulp) ilçesine bağlı Hasandınê'deki bir internet baz istasyonu gerilla güçlerimiz tarafından yapılan sabotaj eylemi ile imha edilmiştir.
BİNGÖL’DEKİ OPERASYON SONUÇSUZ GERİ ÇEKİLDİ
1 Eylül ila 10 Eylül arası Bingöl'e bağlı Gêxî (Kıği) ve Azarpêrt (Adaklı) arasında TC ordusunun yaptığı operasyon, arazide gizli birliklerini bırakarak sonuçsuz geri çekildi. Operasyon sonucunda arazide çıkan yangın devam etmektedir.
10 Eylül günü saat 16.00 ile 19.00 arası Bingöl'e bağlı Kığı ile Elazığ'a bağlı Karakoçan yolu güzergahında yol kontrolü gerçekleştiren gerilla güçlerimiz, kimlik kontrolleri ardından halka süreç hakkında bilgilendirme yapmıştır.
PATNOS’TA HÜKÜMET KONAĞINA EYLEM
10 Eylül günü saat 22.45'te Ağrı'nın Patnos ilçe merkezinde bulunan Hükümet Konağına dönük gerilla güçlerimizin yaptığı eylemde polislere ait olan nöbet kulübesine ağır silahlarla yapılan vuruşlarda 3 polis öldürüldü. Hükümet konağı bahçesinde bulunan 2 akrep, 1 minibüs ve 1 otobüsün arkasında bulunan polislerde hedeflendi, yaşanan çatışma ardından güçlerimiz üslerine sağlam bir şekilde geri çekilirken yaşanan çatışma sonrası alanda keşif uçağı hareketliliği devam etmiştir.
9 Eylül günü saat 19.30'da keşif uçağı ve Skorsky helikopterlerin koordine etmesiyle TC ordusu, 4 kobra helikopter ile Ağrı Tendürek'e bağlı Kırê Tutek alanını rastgele bombardımana tabi tuttu. Bir gün sonra ise 2 kobra helikopter ile saat 10.00'da Gorde ve Kırê Tutek alanını vurdu. 11 Eylül günü ise saat 05.00 ile 07.00 arası savaş uçakları Gılidağ alanını ve General Suat Şehitlik adlı alanı bombardımana tabi tutmuştur. Aynı saatlerde Zorava köyü ve Demir kapı alanını geçen TC ordusu, Ağrı'ya bağlı Bazid ilçesinden Bazid'e bağlı Kuli, İnegê ve Kader Çavuş köylerine kadar 2 tank, 4 zırhlı araç ve 1 transit ile yolları kapatmış, ayrıca arazide gizli birliklerini bırakmıştır.
10 Eylül günü saat 12.30 ile 15.00 arası Dersime bağlı Yolçatı karakolu, Harçik, Zage, Malaxabat sırtını ve Zılgê alanlarını obüs ve havanlarla bombalamış, arazilerin vurulması sonucunda arazide yangın çıkmıştır.
8 Eylül günü Dersim - Erzincan yolunda gerillalarımız tarafından vurulan Başkomiser'in bir ay önce Ağrı’da katliam emrini veren komiserlerden biri olduğu bilgisi elde edilmiştir.
17 Ağustos'tan bu yana Dersim - Ovacık ve Dersim - Erzincan yolları gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.”
HPG BİM 5 Eylül günü Batman’da yaşamını yitiren gerillanın kimlik bilgilerini de paylaştı:
Kod Adı: Canşer Adar
Adı-Soyadı: Serhıldan Yıldırım
Doğum yeri: Mardin
Anne - baba adı: Azime – Mehmet
Şahadet Tarihi ve Yeri: 5 Eylül 2015 / Batman

BEHDİNAN - ANF

#HPG #gerillalarından #etkili #eylemler

تعليقات