HDP’li vekiller: Cizre’ye gidişimizi engelleyen barikatları dinlemeyeceğiz

Cizre’de yaşanan sivil katliamların önüne geçmek için şehre gitmekte ısrar eden HDP’li milletvekilleri, bedeli ne olursa olsun Cizre’ye gideceklerini ve oradaki katliamın önüne geçeceklerini söyledi.
Asker ve polis ablukasında olan Cizre’de sokağa çıkma yasağı 9. gününe girerken, 2 gündür Cizre’ye ulaşmak isteyen DHP, HDK, DBP, DTK eşbaşkanları, bakan ve milletvekillerinin kente girişleri engelleniyor. Cizre’de yaşanan sivil katliamların önüne geçmek için şehre gitmekte ısrar eden HDP’li milletvekilleri, bedeli ne olursa olsun Cizre’ye gideceklerini ve oradaki katliamın önüne geçeceklerini söyledi.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde öz yönetim ilanına karşı İçişleri Bakanlığı talimatıyla Türkiye’nin dört bir yanında bulunan özel hareket timleri, çevik kuvvet polisleri ve askeri birlikler kente kaydırıldı. 9 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı ile birlikte onlarca sivil katledilirken, bombardıman altında bulunan şehre gitmek isteyen bakanların da aralarında bulunan heyete izin verilmiyor. 2 gündür Cizre’ye yaya gitmek isteyen HDP’li milletvekilleri ANF’ye konuştu.
HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan: İki gündür Cizre’deki yangına su dökmeye gidiyoruz. Ancak yangına benzin dökenler, yangına su dökmemize izin vermiyor. O katliam planlarını adım adım devreye sokuyorlar. Yüreğimiz kaldırmıyor. Bir an önce memleketimizdeki pek çok yönünde yangın var, metropollerde, Kürdistan’da, her yerde bu yangına su dökmeye ihtiyacı var. Biz barış gönüllüleri, siyasetçileri olarak yollardayız ve yollarda olmaya devam edeceğiz. Her ne olursa olsun Cizre’ye ulaşmaya çalışacağız. Halkımız günlerdir aç, susuz abluka altında ve üstlerine bombalar, mermiler yağıyor. Bu şartlarda hiçbirimiz evlerimizde duramayız. Ne olursa olsun biz günlerce bombalara, açlık ve susuzluğa karşı direnen Cizre halkımızla buluşacağız.
HDP Şırnak Milletvekili Ayşe İrmez: HDP’nin gönderdiği ilk heyette bende Cizre’ye gitmiştim. Saldırı düzenlenen mahallelere girmeye çalıştık. Ancak Cizre’de katledilen yurttaşların otopsi işlemleri için Cizre merkezden cenazelerle çıkmak zorunda kaldım. Ama maalesef tekrar Cizre’ye gelince beni içeriye almadılar. Şırnak Valiliği talimatıyla bir türlü ilçeye girmeme izin vermediler. Şimdi de Eş Genel Başkanlarımızın da olduğu milletvekilli heyetiyle gitmek istiyorum ancak buna da izin verilmiyor. Şu an Cizre’de 130 bin insan yaşamakta, oradaki insanların güvenliğinden sorumlu olduklarını dile getiriyorlar! Peki, oradaki insanları neden katlediyorlar? Bu kabul edilir bir durum değildir, ne pahasına olursa olsun biz Cizre’de halkımıza yapılan bu zulmün önüne geçeceğiz. Hiçbir barikat bu saatten sonra Cizre’ye girişimizi engelleyemeyecek.
HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu: Cizre halkı yaklaşık bir haftadır abluka altında. Cenazelerini bile toprağa veremiyorlar, en insani ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyorlar. Biz de Eş Genel Başkanımız ile birlikte Cizre’ye destek için yola çıktık. Ancak Mardin’den bu yana barikatlarla önümüz kesilmek isteniyor. 2 gündür dağ yollarında Cizre’ye ulaşmaya çalışıyoruz. Biz de alanı terk etmeyeceğiz. Netice itibariyle Cizre’de her gün gençler, yaşlılar, çocuklar öldürülüyor. Orada ölümlere son verilene kadar, abluka altına alınana kadar bizde bu direnişimizi, desteğimizi sürdüreceğimizde kararlıyız.

#HDP’li #vekiller: #Cizre’ye #gidişimizi #engelleyen #barikatları #dinlemeyeceğiz
#ŞIRNAK / #ANF - #FERHAT #ARSLAN

تعليقات