Türk ordusu ile çatışmalarda en az 4 asker öldü 25 Ağustos 2015

HPG 23-25 Ağustos tarihleri arasında Türk ordusu ile yaşanan çatışmalar ve düzenlenen eylemlerde en az 4 Türk askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yayınlanan açıklamaya göre HPG gerillaları son iki gün içerisinde Türk ordusuna karşı birçok merkezde eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde en az 4 Türk askeri ölürken, HPG Türk askerlerinin etkili vurulduğu bir dizi eylemde ölü ve yaralı sayısının netleştirilemediğini duyurdu.
ŞEMDİNLİ’DE İKİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ
24 Ağustos günü saat 06:30 sıralarında Şemdinli Tugayından Gare Alayına giden zırhlı araçlara yönelik olarak gerillalar bir sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Bir zırhlı aracın tamamen imha edildiği bir diğerinin de darbelendiği eylemde 2 asker ölürken 4 asker de yaralandı.
ORAMAR’DA TANK DARBELENDİ
Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oramar karakoluna bağlı bir tepeye de dün saat 14 sıralarında eylem gerçekleştiren gerillalar bir mevzi ve bir tankı etkili şekilde vurdu. Tankın darbelendiği eylemde mevzide de yangın çıkarken tank önünde toplanan askerler de ağır silahlarla hedeflendi. Bu eylemde Türk ordusunun kayıpları ise netleştirilemedi.
HEFTANİN’DE EYLEM
23 Ağustos günü HPG gerillaları Heftanin alanı sınır hattında bulunan Tepe Şıvan karakolu kulesine yönelik bir eylem düzenledi. 5 askerin bulunduğu kuleyi ağır silahlarla vuran gerillaların bu eylemine karşılık olarak Türk ordusu eylem olanına çok sayıda askeri birlik indirdi. Kuledeki ölü ve yaralı sayısı ise netleştirilemedi.
ŞKER KARAKOLU VURULDU
HPG gerillaları dün saat 14’te de Zap bölgesi sınır hattında bulunan Şker karakolunu ağır ve ferdi silahlarla hedefledi. Eylem sonrasında karakoldan Latê Kewa ve Tepê Kovi alanlarına obüs ve havan atışları yapıldı.
ÇATAK’TA İKİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ
24 Ağustos günü saat 10.00'da HPG gerillaları Van'ın Çatak ilçesine bağlı Gırêsor karakoluna dönük bir eylem düzenledi. Karakol önünde ve A-4 silahının olduğu mevzide bulunan askerleri hedef alan gerillalar 2 askeri öldürdü, 2’sini de yaraladı.
TERMİK SANTRALİN SU KAYNAĞINA SABOTAJ
Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Bespin belgesinde bulunan Termik Santrali besleyen su borusuna gerillalar sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylem sonrasında santralin faaliyetleri dururken Türk ordusu da bölgede kısa süreli bir operasyon yaptı.
YÜKSEK GERİLİM HATTI HEDEFLENDİ
24 Ağustos günü saat 20.30'da Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Sada, yine Nusaybin ilçesine bağlı Cıbılgırab köyleri arasında bulunan bir yüksek gerilim hattına yönelik eylem düzenleyen gerilla iki hattı da kullanım dışı bıraktı.
BAZ İSTASYONLARI HEDEFLENDİ
24 Ağustos günü akşam saatlerinde Elazığ Karakoçan'a bağlı Kanî Spî ve Zıvır köyleri arasında bulunan Vodafone ve Turkcell'e ait bir baz istasyonu da gerilla güçleri tarafından hedef alınarak imha edildi.
SARIKAMIŞ’TAKİ DOĞALGAZ BORU HATTI HAVAYA UÇTU
Dün gece Kars'ın Sarıkamış ilçesi yaylasında geçmekte olan doğalgaz boru hattına yönelik eylemi de HPG üstlendi. HPG açıklamasında sabotajı eyleminin ardından boru hattındaki yangının iki saat boyunca devam ettiği kaydedildi.
ÇALDIRAN BAZİD ARASINDAKİ KÖPRÜ İMHA EDİLDİ
Bu sabah saatlerinde ise HPG gerillaları Van Çaldıran ilçesi ile Ağrı'nın Bazid ilçesi arasındaki yolda bulunan bir köprüye bir sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylem sonucunda köprünün 4 şeridi imha oldu. Alanda gerillaların denetiminin devam ettiği bildirildi.
HPG ayrıca Dersim-Erzincan, Dersim-Ovacık, Hakkari-Çukurca, Yüksekova-Oremar, Yüksekova-Geliye Doski, Mergezere-Şıtaza ile Mergezere-Oramar karakolları arasındaki yolların gerillaların denetimi altında olduğunu kaydetti.
TEDAŞ ARACI İMHA EDİLDİ
HPG gerillaları dün saat 13’te Kars'a bağlı Selim ilçesinde TEDAŞ’a air bir aracı durdurarak araç içindeki görevlilere ait 7 telefon ve aracı imha etti.
PÜLÜMÜR’DE SAVAŞ UÇAĞI HAREKETLİLİĞİ
HPG ayrıca 24 Ağustos günü saat 20.30 ile 21.30 arası Dersim'in Pülümür ilçe merkezine bağlı Gelîyê Harçik alanı üzerinde savaş uçaklarının hareketliliğinin yaşandığını duyurdu. 

Anf
#Türk #ordusu ile #çatışmalarda #en #az #4 #asker #öldü 25 #Ağustos 2015

تعليقات