Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Dereluk kasabası.Video

Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Dereluk kasabasına yönelik TSK bombardımanını protesto eden sivil halk, Türkiye’ye ait askeri üssü basarak askeri araçları ateşe verdi.


Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Duhok’un Amnediyê ilçesine bağlı Deralok ve Şeladizê bölgesine yönelik bombardımanında siviller hayatını kaybetti. Şeladizê bölgesinde 2 kişi, Deralok’ta ise 18 sivilin hayatını kaybetmesi üzerine Şeladizê’de protestolar başladı.
Günlerdir süren bombardımanda sivillerin hayatını kaybetmesi üzerine eylem düzenleyen Şeladizê halkı bombardımanların bir an önce sona ermesini istedi. Gösteriye ilişkin bilgi veren gazeteci Sami Binamîn TSK’nın 20 yıldır Amediyê bölgesini bombaladığını bu sebeple yıllardır sivillerin hayatını kaybettiğini, bölgede ağır hasarların oluştuğunu söyledi. Erbil ve Bağdat yönetimine seslenen Binamîn bombardımanın bir an önce sona ermesi gerektiğini söyledi.
Kentte protestolar ve çatışmalar devam ederken ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.  Öte yandan konuya ilişkin açıklama yapan Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, “Bir üs bölgemize saldırı gerçekleşmiştir. Saldırıda kısmi araç ve malzeme hasarı oluşmuştur. Olayla ilgili gerekli tedbirler alınmaktadır” denildi.



تعليقات