İsrail Suriye'yi vurdu; Rejim güçleri uçaksavar bataryalarla karşılık verdi

Suriye'nin Ras Baalbek ve el-Fakiha kasabaları İsrail savaş uçakları tarafından bombalandığı ve Suriye'nin de uçaksavarlarla karşılık verdiği belirtildi.
Suriye Ordusu'nun ise İsrail savaş uçaklarına uçaksavar bataryalarıyla karşılık verdiği belirtildi.

İsmini vermek istemeyen Lübnanlı üst düzey bir yetkili’nin Anadolu Ajansı'na (AA) verdiği bilgiye göre, Lübnan hava sahasını ihlal eden İsrail uçaklarının ülkenin doğusundan Suriye'ye giriş yaparak Humus kırsalında hava saldırısı düzenlediğini ifade etti.

Suriye sınırında yer alan Ras Baalbek ve el-Fakiha kasabaları üzerinden alçak uçuş yaptığı belirtilen İsrail savaş uçaklarının saldırısının ardından bölgede güçlü patlama seslerinin duyulduğu, Suriye Ordusu'nun ise İsrail savaş uçaklarına uçaksavar bataryalarıyla karşılık verdiği belirtildi.

Lübnan basınında yer alan haberlere göre ise, hava saldırısının Humus'taki bir fabrikayı hedef aldığı iddia edildi. İsrail ordu sözcülüğü yetkilileri ise konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmayacaklarını ifade etti.

Ekim ayında da Lübnan hava sahasını ihlal eden İsrail savaş uçakları, Suriye'de düzenledikleri çeşitli saldırılarda rejime ait mevzileri ve uçaksavar bataryalarını hedef almıştı.


İsrail / Suriye Haberleri - ZERnews





تعليقات