YJA Star‘dan yaşamını yitiren gerillalar anısına eylem:25 asker öldürüldü

YJA Star Başta Baran Dersim olmak üzere son süreçte yaşamını yitiren gerillalar anısına Tatvan’da bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde 25 asker öldürülürken, 10’unun da yaralandığı ifade edildi.
YJA Star Basın Merkezi, 16 Eylül tarihinde Türk ordusunun saldırıları sonucu Dersim de yaşamını yitiren Baran Dersim başta olmak üzere son süreçte yaşamını yitiren gerillaların anısına bir eylem düzenlendiğini belirtti.
YJA Star açıklamasında,  “28 Eylül günü saat 07.50'de Bitlis'in Tatvan ilçe merkezinde bulunan Ordu Evleri'nden Sorgun Tugayına gitmekte olan askeri bir konvoya yönelik YJA Star Gerillalarımız tarafından kapsamlı bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Gerçekleşen sabotaj eyleminde konvoyda bulunan 1 yarı otobüs,  1 Akrep tipi araç içindeki askerler ile tümden imha olurken, Sorgun karakol nizamiyesi ve içinde 2 askerin bulunduğu 2 mevzi de imha olmuştur. Bu eylem sonucunda 25 asker ölürken 10 asker de yaralanmıştır. TC ordusu ölü ve yaralılarını 13 ambulans ve zırhı araçlar ile olay yerinden kaldırılmıştır. Türk ordusu kayıplarını gizleyerek sadece yaralılarını açıklamıştır” denildi.

BEHDİNAN - ANF

#YJA Star‘dan yaşamını yitiren #gerillalar anısına #eylem:25 #asker #öldürüldü

تعليقات