İsveç’te AKP’yi protesto gösterileri devam ediyor

İsviçre'nin Dalarna bögesinde bulunan Gävle ve Söderhamn yerleşim birimlerinde yüzlerce kişinin AKP'nin saldırıları protesto etti.
Hafta içinde İsveç’in Stockholm, Borlänge, Falun, Örebro ve Uppsala illerinde düzenlenen AKP’yi protesto gösterilerinden sonra dün de AKP ve Türk devletinin savaş politikası ve Kürdistan’a yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Dalarna bögesinde bulunan Gävle ve Söderhamn yerleşim birimlerinde yüzlerce kişinin katıldığı gösteriler yapıldı.
Ellerinde “Sivillere yönelik katliamlara son”, “Bebek katili Erdoğan”, “Nato Türkiye’yi durdur” yazılı pankratlar, KCK, PKK, PYD, JPG bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın portrelerini taşıyan kitle gösteri boyunca “Kürdistan’la dayanışma”, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol”, “Kürdistan’da katliamları durdurun”,”Terörist Erdoğan” sloganlarını attı.
Demokratik Kürt Toplum Merkezlerinin çağrısıyla yapılan gösterilerde konuşmalar yapan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Türk devletinin Kürdistan’da uyguladığı sokağa çıkma yasağı ve olağan üstü hal uygulamalarını kınadılar, Avrupa Birliği ve İsveç Hükümeti’ne AKP’nin canice uygulamalarına karşı tavır almaları çağrısında bulundular.
Gävle’deki gösteri saat 14.00 sularında Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde başladı. Ellerindeki tencere ve tavaları çalarak il merkezine doğru yürüyüşe geçen Kürdistanlılar zaman zaman oturma eylemi de düzenlediler. Bildiriler dağıtarak İsveç kamuoyunu Türkiye ve Kürdistan’daki son gelişmeler hakkında bilgilendirdiler.
Söderhamn ilçesinde düzenlenen ve İsveç Sol Parti’nin destek verdiği gösteride Söderhamn Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına konuşma yapan Dilbirin Rıdwan, Kürt Halkının Türk devlet geleneğinde olan soykırım politikalarına asla boyun eğmeyeceğini söyledikten sonra “Kürt Halkının 30 yıldır verdiği mücadelenin Kürdistan’da demokratik özerlik ve önderiğin özgürlüğüyle sonuçlanacağına eminiz” dedi. 

#İsveç’te #AKP’yi #protesto #gösterileri #devam #ediyor

STOCKHOLM - ANF

















تعليقات