İsveçli Gazeteci Hammargren: Erdoğan'ın zorbaları sokakta terör estiriyor

Gazeteci Bitte Hammargren, AKP'nin savaş politikası sonucu halkın, basının ve siyasetçilerin hedeflendiğine dikkat çekti.
Uzun yıllar İsveç’in büyük gazetelerinden Svenska Dagbladet'in Ortadoğu muhabirliğini yapan, deneyimli Gazeteci Bitte Hammargren, bugün (Çarşamba ) köşesinde "Türkiye’de basın özgürlüğü üzerine karanlık düşüyor" başlıklı bir makale yazdı.
'CEZA KORKULARI YOK; TERÖR ESTİRİYORLAR'
Hammargren makalesinde, bundan birkaç yıl önce Mısır’da Hüsni Mübarek’in sivil giyimli holiganlarını andıran, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlı zorbaların ceza korkusu olmadan sokaklarda terör estirdiklerini vurguladı.
"Türkiye’ye karanlık erken çöküyor. Henüz saati geriye alacak zaman var. Ama çok yakında çok geç olabilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun başkanlık aracılığıyla ülkeyi tamamen kontrol altına alma tutumuna olumlu bakmayan akademisyenler, gazeteciler, politikacılar ve iş insanları üzerine karanlık çöküyor. PKK ile asker arasındaki çatışmaların Güneydoğu’da başlamasından sonra durumu kamuoyuna aktaran  yabancı gazeteciler de korkutulup susturulmak isteniyor" diyen Hammergren, karanlığın Erdoğan’ın yakınlarının yolsuzluklarını araştıran devlet memurları üzerine çöktüğüne de dikkat çekiyor.
'OLAĞANÜSTÜ HAL RİSKİ VAR'
AKP yanlısı milliyetçilerin ülkenin değişik yerlerinde HDP’ye ait 120 binaya saldırdıklarını belirten Hammargren, "Tecrübelerimizden, ordu ile PKK arasındaki savaşı hiç kimsenin kazanmayacağını biliyoruz" diyerek, şunları kaydetti:
"Fakat farklı güçler bundan kazançlı çıkabilir. Suriye’de cihatçılar ve DAİŞ, PKK silahları Türkiye’ye doğrulttuğunda karadaki en tehlikeli düşmanından kurtuluyor. Yaz aylarında yapılan seçimlerin sonuçlarından hoşnut olmayan Erdoğan istikrarsız bir ülkede 1 Kasım’da yapılacak seçimleri AKP’nin kazanmasının daha kolay olacağını hesaplıyor. Güneydoğu’da olağanüstü hal uygulanması riski var."
Hammargren, AKP ve Erdoğan'ın basına yönelik saldırılarına değinerek, gerçekleri yansıtacak bağımsız medya ve akademisyenlere ihtiyaç olduğunu ifade etti..

#İsveçli #Gazeteci #Hammargren: #Erdoğan'ın #zorbaları #sokakta #terör #estiriyor

STOCKHOLM - ANF

تعليقات