Halk İnisiyatifi: Sur ve Silvan’daki direniş etrafında kenetlenelim

Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi: AKP bugün bir kez daha Amed-Sur ve Silvan’da saldırılarını geliştirmiştir. Tüm yurtsever Kürdistan halkını ve tüm kamuoyunu Amed-Sur’da, Silvan’daki direnişini etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz.
Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi, her gün Kürdistan’da birçok merkezin direnişin kalesi haline geldiğini belirterek, “Cizre direnişine kıramayan faşist AKP hükümeti bugün bir kez daha Amed-Sur ve Silvan’da saldırılarını geliştirmiştir. Tüm yurtsever Kürdistan halkını ve tüm kamuoyunu  Amed-Sur’da, Silvan’daki direnişini etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz" dedi.
Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi, tüm kamuoyunun bildiği gibi AKP hükümetinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tüm çaba ve ısrarlarına rağmen Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü konusunda bugüne kadar tek bir adım atmadığına dikkat çekti. İnisiyatif, Bu nedenle Kürdistanlı halkların kendi öz iradesiyle birçok yerde öz yönetimini ilan ettiğini ve çözümünü ortaya koyduğunu belirtti. Halk İnisiyatifi, buna tahammül edemeyen ve halkımızın iradesini kırmaya çalışan AKP hükümetinin faşist saldırılarını artarak devam ettirdiğinin altını çizdi. Açıklamada, “En zor koşullar altında bu saldırılara karşı kahramanca direnen ve kendi öz yönetimine sahip çıkan Cizre halkı tarihi şanına denk bir duruşla sonuç almıştır. Başta Cizre halkı olmak üzere tüm Botan halkımızın bu onurlu duruşunu kutluyor ve selamlıyoruz. Bu tarihi direnişte duruşu ve dirayetiyle büyük sabır gösteren ve bedel ödeyen şehit ailelerimize baş sağlığı diliyoruz“ denildi.

‘KÜRDİSTANIN BİR ÇOK MERKEZİ DİRENİŞ KALESİ HALİNE GELMİŞTİR‘
“Her gün Kürdistan’da birçok merkezimiz direnişin kalesi haline gelmiştir, gelmektedir“ denilen açıklamada, “Cizre direnişine kıramayan faşist AKP hükümeti bugün bir kez daha Amed-Sur ve Silvan’da saldırılarını geliştirmiştir. Tüm yurtsever Kürdistan halkını ve tüm kamuoyunu  Amed-Sur’da, Silvan’daki direnişini etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz“ ifadelerine yer verildi.
AKP’NİN PROVOKASYON VE KİRLİ OYUNLARINA DİKKAT EDİLMELİ
Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi, devamla şu hususlara dikkat çekti:
“Halkımızın direnişi karşısında AKP kontra polis güçleri provokasyon ortamı yaratmak için HÜDA-PAR’ı ve korucu çevreleri çatışmaya zorlamışlardır. Buna rağmen bu çevreler çatışmalara katılmamışlardır. Hatta AKP’nin faşist polis güçleri, bu çevreleri taraf haline getirmek için evlerini taramaktan çekinmemiştir. Ancak Amed’de karşılıklı yaşanan hatalar ve yetersizlikler sonucu bazı istenmeyen durumlar yaşanmıştır. Yaşanan bu hatalardan dolayı bazı yaralanmalar olmuştur. Ancak taraflar bunu gerginliği arttırma değil, gerginliği azaltan yöntemlerle gidermelidir Açık ki tarafların AKP’nin kirli oyunlarına çok dikkat etmesi gerekmektedir. Başta halkımızın sivil savunmasında yer alan yurtsever gençlik olmak üzere tüm direnişçi güçlerin devletin kirli oyunlarına gelmeden halkımızın savunmasını geliştirmelidir.

‘HALKIMIZIN DİRENİŞİNE SAHİP ÇIKALIM‘
Tüm duyarlı kamuoyunu Kuzey Kürdistan halkımızın geliştirdiği öz yönetimlerin yanında olmaya, eylemleriyle halkımızın özgürlük yürüyüşünde gösterdiği direnişe sahip çıkmaya çağırıyoruz. Cizre’de yükselen insanlık onuru bugün Amed-Sur’da Silvan’da daha fazla bilenmektedir. Başta halklar, ezilenler, sosyalistler, akademisyenler, ekolojistler, barış hareketleri, kadın hareketleri özce bölgenin ve dünyanın tüm demokratik güçleri Med diyarının başkenti etrafında Kobanê’de olduğu gibi bir kez daha kenetlenmeye çağırıyoruz.“


#Halk #İnisiyatifi: #Sur ve #Silvan’daki #direniş #etrafında #kenetlenelim
HABER MERKEZİ - ANF

تعليقات