Gerillalardan etkili eylemler

HPG/YJA Star gerillalar Hakkari, Şırnak, Van, Siirt, Bingöl, Bitlis, Dersim, Muş ve Amed’de etkili eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde 16 asker ve 4 polis öldürüldü.
HPG Basın İrtibat Merkezi, HPG/YJA Star gerillalarının misilleme eylemlerinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.
HPG açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
HAKKARİ
"Şehit Reşit Serdar Hamlesi çerçevesinde; 23 Eylül günü saat 13.30'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Radyolog karakoluna yönelik Gerilla güçlerimiz 2 ayrı koldan suikast ve ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 4 kulübe ile bir panzer hedef alınarak etkili bir şekilde vurulmuştur. Etkili vuruşlar sonucunda panzer aracı ağır darbelenerek işlevsiz hale getirilmiştir. Bu eylemde toplam 4 asker öldürülmüştür.
23 Eylül günü saat 15.30'da Gerillalarımız, Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Bêsosin karakoluna bağlı Tepê Çete karakoluna bir suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülmüştür. Suikast eylemi ile eş zamanlı olarak Gerillalarımız ağır ve ferdi silahlarla karakoldaki mevzi, bina ve kulesini hedefleyerek etkili vuruşlar gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemde ölü ve yaralıların sayısı netleştirilememiştir.
23 Eylül günü saat 08.00'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Gare alayına yönelik Gerilla güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiştir. Tepede toplanan 4 askeri ve karakol kulesini hedef alan Gerillalarımız ağır ve ferdi silahlarla etkili bir şekilde bu hedefleri vurmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemde ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.
23 Eylül günü saat 14.00'da Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar köyü alanında TC ordusu havan ve ağır silahları kullanmak üzere yeni bir mevzi yapmıştır. Gerilla güçlerimiz bu mevziye yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiş ve mevzi darbelenmiştir. Eş zamanlı olarak Gerilla güçlerimiz Oremar karakol garnizonunu ağır silahlarla vurmuştur. Hedeflenen garnizonda yangın çıkmıştır. Bu eylemlerde ölü ve yaralıların sayısı netleştirilemezken; alandan ölü ve yaralıların çıkarılması üzere zırhı araçlar getirilmiştir. Gerçekleştirilen eylemden sonra saat 15.30, 21.00 - 22.00 arasında Şehit Bager ve Şehit Afat alanları obüs ve havanlarla bombalanırken; saat 21.00 - 22.00 arasında savaş uçakları insansız hava araçları desteğinde aynı alanları bombalamıştır.
23 Eylül günü saat 15.00'da Gerillalarımız Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar karakoluna bağlı bir tepeye yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülmüştür.
AVAŞİN
23 Eylül günü saat 15.30'da Gerillalarımız, Medya Savunma Alanlarımızdan Avaşin alanı sınır hattında bulunan Grana karakoluna yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralıların sayısı netleştirilememiştir.
SİİRT
23 Eylül saat 18.10'da Gerilla güçlerimiz, Siirt Komando Taburuna bağlı Gezer karakoluna bir eylem düzenlemiştir. Şehit Reşit arkadaşımız anısına, iki koldan BKC, B-7 ve ferdi silahlar ile yapılan eylemde, birinci kol, A-4 mevzisi ve içerisinde bulunan 2 askeri, yine nöbet mevzisini hedeflemiş, burada A-4 mevzisi ve nöbet mevzisi darbe alırken 2 asker de öldürülmüştür. İkinci kol ise MG-3 mevzisini ve içerisinde bulunan 2 askeri ve nizamiye önünde bulunan 2 askeri hedeflemiş, burada MG-3 mevzisi imha olurken, 4 asker de öldürülmüştür. Burada bir roket karakol binasına isabet etmiştir. Eylemde toplam olarak 6 asker öldürülmüştür. Basında yer alan 2 asker yaralı bilgisi doğru değildir. TC ordusu, eylemden sonra Bölge Trafik ve Sanayi karakolundan eylem alanının etrafını A-4 silahları ile taramıştır. Yine eylemden sonra çok sayıda ambulans ve Skorsky helikopter ölü ve yaralılarını kaldırmıştır. Aynı zamanda güçlerimiz tarafından, Civinoki merkezde bulunan Turkcell, Vodafone ve Avea'ya ait baz istasyonu ve internet şebekesi, yapılan sabotaj eylemi ile imha edilmiştir.
VAN
30 Temmuz günü Gerilla güçlerimiz ferdi silah ve bombalarla Van'ın Çatak ilçesine bağlı Şaxe emniyetini yakın mesafeden vurmuştu. Gerçekleşen bu eylemde net elde edilen bilgilere göre Çatak Emniyet amiri öldürülmüş ve 1 polisi de ağır yaralamıştır.
ŞIRNAK
23 Eylül günü saat 10.00'da Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kêtıre karakolu, Şehit Kurtay Faraşin şehitliğini ve Meydana Kolya alanında bulunan koçerlerin konumlandıkları bölgenin çevresini obüs ve havanlar ile vurmuştur. Yine aynı karakol, Deriyê Zervi ve Kato Jirka alanlarını tanklar ile bombardımana tabi tutmuş ve bu vuruşlar sonrasında arazide yangın başlamıştır.
23 Eylül günü öğlen saatlerinden bu yana TC ordusu, Şırnak ve Gundıkê Mêlê yolunu kapatmıştır. Zırhlı araçlar ile Kiron, Neva ve Diryan köylerine konumlanan askerlerin bu faaliyeti devam etmektedir.
AMED
23 Eylül günü sabah Amed'in Silvan ilçesi Feridun mahallesinde bir Gerilla timi tarafından yapılan eylemde, bir uzman çavuş hedeflenerek öldürülürken 1 tabanca ve arabasına da el konulmuştur. Eylemi gerçekleştiren Gerilla timimiz üs alanına sağlam bir şekilde geri dönmüşlerdir.
Amed'in Kulp ve Lice ilçe yolu güzergâhı da 13 Eylül'den bu yana Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.
23 Eylül günü saat 12.00'de Amed'in Hani ilçe merkezinde bulunan İlçe Jandarma üs bölgesi, Gerilla güçlerimiz tarafından roketatar silahlarla hedef alınmış, roketlerin isabet ettiği mevzi imha olurken, 3 asker yaralanmıştır. 
23 Eylül günü saat 17.30'dan bu yana Amed ve Batman arasında bulunan İpek yolu Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır. Kimlik kontrolü ve halka süreç hakkında yapılan bu bilgilendirme faaliyeti halen devam etmektedir.
BİNGÖL
22 Eylül saat 19.00'da TC ordusu, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Gulê köyünde savaş uçakları, Skorsky helikopterler desteğinde, korucuların katılımı ile bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon pusulamalar biçiminde halen devam etmektedir.
23 Eylül akşam saat 22.30'da Gerilla güçlerimiz tarafından Bingöl'e bağlı Adaklı ilçe merkezinde bulunan birçok askeri hedefe yönelik 3 koldan eylem düzenlenmiştir. 1. Kol emniyet binasını vururken zırhlı araçların müdahalesiyle çatışma yaşanmıştır. 2. Kol Tabur Lojmanlarını hedef alarak BKC ve B-7'ler ile etkili vurmuştur. 3. Kol ise Tabur mevzilerini, Konteynır ve A-4 mevzisini hedef alarak vurmuştur. Etkili vuruşlar sonucunda birçok asker yaralanmış ve ölmüştür. Ancak sayı netleştirilememiştir. Eylem ardından TC ordusu rast gele etrafını taramış bunun sonucunda 1 sivil yaralanmıştır.
Gerçekleştirilen kapsamlı eylem Baran Dersim ve şehit düşen arkadaşlarımız anısına düzenlenmiştir.   
MUŞ
23 Eylül günü saat 15.00'te Muş ve Kulp yolu arasında bir güzergâhta yapılan kim kontrolü 19.30'da kadar sürmüştür. Bu yol 27 Temmuz gününden bu yana Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.
Muş ve Solhan arasındaki tren yolu 7 Ağustos'tan bu yana Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.
BİTLİS
23 Eylül akşamı saat 22.00'de Gerilla güçlerimiz tarafından Bitlis'in Hizan ilçe merkezinde bulunan Jandarma taburuna yönelik bir eylem düzenlenmiştir. Tabur girişinde bulunan kulübe hedef alınarak vurulurken, burada yoğun bir çatışma yaşanmıştır. Zırhlı araçlar da BKC, B-7 ve ferdi silahlarla hedef alınarak vurulurken arazide bulunan gizli birlikler ile çatışma yaşanmıştır. Eylem ve çatışmalarda net 3 asker ölmüştür. Eylem sonrası TC ordusu tank, top ve A-4 silahlarıyla etrafını rastgele tarayıp vurmuştur.
-Bitlis ve Hizan yolu Gerillalarımız tarafından denetime alınmıştır. HPG ve YJA-Star bayraklarının da açıldığı eyleminde 23 Eylül günü sabah saat 06.00 ile 07.00 arası kimlik kontrolleri yapılmıştır. Saat 17.30'da müdahale de bulunmak için harekete geçen 1 Skorsky helikopter orta otomatik silahlarla vurularak darbelenmiştir. Bu eylem saat 19.00'da sonuçlandırılmıştır. Eylem ardından Bitlis'e bağlı Hivris karakolu kendi etrafını vurmuştur. Yine başlayan keşif uçuşları halen devam etmektedir.
23 Eylül günü saat 17.30 ile 18.00 arası TC ordusu Skorsky helikopterler ile Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Geliyê Uranus alanında yoğun uçuş gerçekleştirmiştir.
DERSİM
22 Eylül akşamı saat 20.15'te  Dersim'in Ovacık ilçe merkezinde bulunan Savcılık Lojmanına ait bir kulübe Gerillalarımız tarafından hedef alınarak ferdi ve roket atar silahlarıyla etkili vurulmuştur. Bu kulübe imha edilirken burada net 3 polis ölmüştür.
22 Ağustos'ta Hozat'ın Cemolar köprüsünde ölen polis, amir koruması olan polistir. “

BEHDİNAN - ANF

#Gerillalardan etkili #eylemler

تعليقات