Gerillalar Dersim’de bir binbaşı öldürdü

HPG/YJA Star gerillaları yaşamını yitiren HPG Komuta Konseyi Üyesi Baran Dersim, Erdal, Cîlo ve Botan adlı gerillaların anısına bir gerçekleştirdi. Eylemde tespit edilen bir binbaşı öldürülürken, Türk ordusunun net kaybı netleştirilemedi.
HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun saldırıları ve gerillaların misilleme eylemlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
HPG açıklamasında şu bilgilere yer verildi:
HEFTANİN
“26 Eylül günü saat 17.00'de Gerilla güçlerimiz Medya Savunma alanlarımızdan Heftanin alanı sınır hattında bulunan Şehit Kendal alanında TC ordusunun güvenlik amaçlı tuttuğu tepeye yönelik havan toplarıyla bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 5 askerin bulunduğu bir mevziye havan topu isabet etmiştir. Burada ölü ve yaralıların sayısı netleştirilememiştir.
HAKKARİ
26 Eylül günü saat 17.30'da Hakkari'nin Yüksekova ile Şemdinli ilçeleri arasında bulunan Gewreya Zinê alanından geçmekte olan Skorsky tipi helikoptere yönelik Gerillalarımız ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde Skorsky tipi helikopter darbe almış ve alandan uzaklaşmıştır.
SİİRT
26 Eylül günü saat 21.50'de Siirt'in Dehê(Eruh) ilçesine bağlı Kalendera köyünde bulunan Turkcell, Avea ve Vodafone ait baz istasyonlarına yönelik bir Gerilla timimiz tarafından yapılan sabotaj eylemleri sonucunda baz istasyonları imha edilmiştir.
-26 Eylül günü saat 20.00'de Siirt'in Pervari ve Bedare arasında AKP ilçe başkanına ait özel beton şantiyesine yapılan sabotaj eyleminde şantiye tümden imha edilmiştir.
ŞIRNAK
25 Eylül günü saat 23.00'te Şırnak merkezde Gerillalarımız tarafından zırhlı bir araca yönelik yapılan sabotaj eyleminde araç tümden imha olurken 2 özel harekat elemanı ölmüş 2 özel harekat elemanı ise yaralanmıştır.
AĞRI
22 Eylül günü saat 21.15'te Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Tuci köyündeki bir radar, Gerilla timimiz tarafından yapılan sabotaj eylemi sonucu imha edilmiştir.
24 Eylül günü saat 08.00 ile 09.00 arası TC ordusu Tendürek alanına kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Savaş uçakları; Tendürek'e bağlı Gordê alanını yoğun bir şekilde bombardımana tabi tutmuştur. Hemen sonrasında başlayan 4 Kobra helikopter saldırısı ise saat 19.00'a kadar devam etmiştir. Yine aynı gün 8 Skorsky helikopter ile stratejik tepelere indirme yapılmıştır. Kısmen operasyon gücü çekilirken, arazide gizli birlikler ile operasyon halen sürmektedir.
BİNGÖL
13 Eylül'den bu yana Bingöl - Amed yolu Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.
23 Eylül günü Gerillalarımız tarafından Bingöl - Elazığ yolu üzerinde yapılan kontrol ardından TC ordusunun müdahalesi sonucu çatışma yaşandığını açıklamıştık. Dün verdiğimiz açıklamada şehit düşen Gerillalarımızın sayısı 7 diye belirtmiştik fakat bu çatışmalarda 4 Gerillamız şehit düşmüştür.
BİTLİS
26 Eylül günü saat 14.00'te Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Birikan karakoluna bir Gerilla timimiz tarafından yapılan suikast eyleminde 1 asker öldürülmüştür.
DERSİM
Dersim’de şehit düşen HPG Komuta Konseyi Üyesi Baran Dersim, Erdal, Cîlove Botan arkadaşlarımız anısına; Gerilla güçlerimiz, 25 Eylül günü Dersim merkeze bağlı Zargoyit, Arman, Tatan ve Demirkapı mıntıkalarında operasyon yapan TC ordusuna yönelik bir misilleme eylemi düzenlemiştir. 26 Eylül'de operasyonu genişleterek sürdüren ve içinde operasyon koordinasyonunun da bulunduğu askerler, Gerilla güçlerimizce takibe alınarak etkili vurulmuştur. Bu vuruşlar sonucunda Ovacık operasyonunu yöneten 1 Binbaşı (Yavuz Sonat) öldürülürken, diğer ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Eylem ardından TC ordusu çevre alanları kobra helikopterlerle ve rastgele havan-obüslerle bombardımana tabi tutmuştur.
17 Ağustos'tan bu yana Dersim - Ovacık ve Dersim - Erzincan yolları Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.
GİRESUN
26 Eylül günü saat 20.40'ta bir Gerilla birimimiz Giresun'a bağlı Güce ilçesinde bulunan Jandarma Taburuna yönelik bir sızma eylemi gerçekleştirmiştir. Şehit Baran Dersim ve üç arkadaşımız anısına yapılan eylem üç koldan gerçekleşmiştir. Nizamiye, Jandarma binası ve suikast kolları tarafından düzenlenen eylemde, Nizamiyenin etkili vurulması sonucu 2 asker, bina çevresindeki mevzilerin suikast edilerek vurulması sonucu da 2 asker öldürülmüştür. 10 askerin bulunduğu Jandarma binası roketatar silahlarla hedeflenmiş ancak buradaki ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.”
HPG, 24 Eylül günü Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Geliyê Dostki alanında şehit düşen Serbest Beritan adlı gerillanın da kimlik bilgilerini açıkladı.
METİNA BOMBALANDI, HALK ZARAR GÖRDÜ
Metina alanının bombalandığını belirten HPG, “27 Eylül günü saat 01.00 - 03.30 arasında TC ordusu savaş uçakları insansız hava araçları desteğinde; Medya Savunma Alanlarımızdan Metina alanına bağlı Golka, Qumrê, Boğaza Kani, Dola Kani, Gozê alanları ile Yekmalê, Xırabê, Şelaze köylerine yönelik bombardıman gerçekleştirmiştir. Tümüyle başarısız olan bu saldırılarda herhangi bir Gerilla kaybımız olmamıştır. Bombardımanlar sonucunda yöre halkının bağ ve bahçeleri zarar görmüştür” dedi.
OBÜS, HAVAN VE TANK ATIŞLARI
Obüs, havan ve tank atışlarının da sürdüğünü ifade eden HPG, 26 Eylül günü saat saat 11.30'da Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Tepê Remo karakolu; Mergê Zerê alanını, Şemdinli ilçesine bağlı Şıtaza karakolu; Binbir alanını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.
26 Eylül günü saat 18.00 - 19.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanı sınır hattında bulunan Grana karakolu; Govênde ile TepêXwedê alanlarını, saat 18.30 - 19.00 arasında Mamreş karakolu; TepêRonahi ile Mêrgê alanlarını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
26 Eylül günü saat 17.00 - 21.00 arasında Zap bölgesi sınır hattında bulunan Bilican karakolu; çevresindeki alanları, 21.00 - 22.30 arasında Eriş karakolu; çevresindeki alanları obüs ve havanlarla bombalamıştır” diye belirtti.
HAVA HAREKETLİLİĞİ
HPG açıklamasında devamla şu hususlara vurgulandı:
23 Eylül gününden itibaren Medya Savunma Alanlarımızdan Avaşin alanı, 26 Eylül günü saat 07.00 - 23.00 ile 27 Eylül günü saat 08.00 - 12.00 arasında Gare alanı, 26 Eylül günü saat 05.00 - 18.00 arasında Heftanin alanı, 26 Eylül saat 03.00 - 16.30 ve saat 22.00  ile 27 Eylül günü saat 01.00 arasında Zap bölgesi üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.
27 Eylül günü saat 00.00 - 04.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Zap bölgesi, Gare ve Heftanin alanı üzerinden savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır.”
Yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri de şöyle:
Kod Adı: Berxwedan Jiyane
 Adı-Soyadı: Ergin Tosun
 Doğum yeri: Batman
 Anne - baba adı: Selime - Temir
 Şahadet Tarihi ve Yeri: 23 Eylül 2015 / Bingöl
***
Kod Adı: Şoreş Gımgım
 Adı-Soyadı: Ömer Gönül
 Doğum yeri: Muş
 Anne - baba adı: Nurten - Metin
 Şahadet Tarihi ve Yeri: 23 Eylül 2015 / Bingöl
***
Kod Adı: Ciger Serhat
 Adı-Soyadı: Mahsum İşlek
 Doğum yeri: Muş
 Anne - baba adı: Şadiye – Mehmet Ali
 Şahadet Tarihi ve Yeri: 23 Eylül 2015 / Bingöl
***
Kod Adı: Tekoşer Çewlik
 Adı-Soyadı: Murat Barunduk
 Doğum yeri: Bingöl
 Anne - baba adı: Şefika - Hacı
 Şahadet Tarihi ve Yeri: 23 Eylül 2015 / Bingöl
***
Kod Adı: Serbest Beritan
 Adı-Soyadı: Demhat Karaman
 Doğum yeri: Hakkari
 Anne - baba adı: Perihan - Cihan
 Şahadet Tarihi ve Yeri: 24 Eylül 2015 / Hakkari

BEHDİNAN - ANF


#Gerillalar #Dersim’de bir #binbaşı #öldürdü






تعليقات