Cizre’ye ulaşan kitleye özel harekat polisleri saldırdı

Cizre direnişine destek vermek için Şırnak ve Silopi’den tüm engellemelere rağmen Cizre'ye yürüyen binlerce kişinin karşılanması sonrası özel hareket polisleri, silahlarla halkı taradı.
Cizre direnişine destek vermek için Şırnak ve Silopi’den tüm engellemelere rağmen Cizre'ye yürüyen binlerce kişinin karşılanması sonrası özel hareket polisleri, silahlarla halkı taradı. Sloganlarla polis saldırısına karşılık veren halkın direnişi de devam ediyor. 
Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan katliama dur demek ve halkın direnişine destek vermek amacıyla dün sabah saatlerinde Şırnak merkez ve Silopi'den yola çıkan binlerce kişi iki günlük yürüyüşün ardından Cizre'ye ulaştı. Polis ve askerlerin saldırı ve engellerine rağmen ilçeye ulaşan kitle, Cizre'nin Konak Mahallesi'nde büyük bir coşkuyla karşılandı. Karşılamanın ardından binlerce kişi, önde kadınlar beyaz tülbent kaldırarak yürüyüşe geçti. Yürüyüşün başlaması ile çok sayıda zırhlı araçla mahalleye gelen özel harekat timleri gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırdı. Kitlenin direnişinin sürmesi üzerine polisler bu kez gerçek mermiler ile rastgele ateş açtı.

Polis saldırısına karşı "Bijî berxwedana Cizîrê" sloganı atarak ara sokaklara giren halkın öz savunma ile direnişi devam ediyor.

ŞIRNAK - ANF

#Cizre direnişine #destek #vermek için #Şırnak ve #Silopi’den tüm #engellemelere rağmen Cizre'ye #yürüyen #binlerce #kişinin #karşılanması sonrası #özel #hareket #polisleri, #silahlarla #halkı #taradı.







تعليقات