‘Bu vahşeti herkes unutsa da Allah affetmeyecek

Cizre'de yaşamını yitiren 35 günlük bebek Muhammed Tahir'in annesi Sosin Yaramış, bebeğinin Erdoğan’a bağlı özel harekatçıların ambulansı engellemesi sonucunda hayatını kaybettiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cizre’de katledilenlerin sivil olmadığına yönelik sözlerine cevap yaşamını yitiren 35 günlük Muhammed Tahir bebeğin annesi Sosin Yaramış’tan geldi. ANF’ye konuşan acılı anne, bebeğinin Erdoğan’a bağlı özel harekatçıların ambulansı engellemesi sonucunda hayatını kaybettiğini altını çizerek, “Bu acıyı bir gün herkes unutsa da Allah affetmeyecek. Bu vahşet tarihin kara sayfalarına yazılacak” dedi.
AMBULANSIN GİRİŞİ ÖZEL HAREKTAÇILARCA ENGELLENDİ
Cizre’de yaşamını yitiren 23 sivilden biri de 35 günlük Muhammed bebekti. Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği gün rahatsızlanan Muhammed bebek, hastaneye kaldırılamadığı için hayatını kaybetmişti. Nur Mahallesi Özgür sokakta bulunan evini ziyaret ettiğimiz Muhammed’in annesi Sosin Yaramış, o gün yaşananları anlattı. Muhammed’in sokağa çıkma yasağının ilan edildiği gün rahatsızlandığını belirten acılı anne şunları söyledi: “Muhammed Cuma günü rahatsızlandı. Onu hemen yanı başımızda bulunan Cizre Tıp Merkezi’ne götürdüm. Doktorlar bize ilaç verdikten sonra eve döndük. O zaman sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini henüz bilmiyordum. Saatler geçtikçe Muhammed’in durumu daha da ağırlaştı. Eşim ve ben gece boyunca defalarca ambulansı çağırdık, ancak alt sokağa kadar gelebildiler. Oturduğumuz Özgür sokağa girmeleri özel harekatçılar tarafından engellendi. Sağlık personeline neden gelemediklerini sorduğumuzda ise ‘Polis bizi bırakmıyor, size ulaşmamıza engel oluyorlar’ dediler. Bebeğim o gün evde perişan oldu ve daha fazla dayanamayıp kucağımda hayatını kaybetti.”
‘BEBEĞİM GÖZLERİM ÖNÜNDE ERİYİP GİTTİ’
Muhammed’in sekizinci ve tek erkek çocuğu olduğunu belirten Sosin Yaramış, “Gözlerimin önünde eriyip gitti. Çok acı günler yaşadık. Bizim yüreğimizin yanmasına neden olanların da yüreği yansın” diye feryat etti. Tayyip Erdoğan’ın iddia ettiği aksine hepsinin sivil halk olduğunu vurgulayan Sosin Yaramış, hepsinin mahalle sakinleri olduğunu söyledi. Yaramış, “Bu acıyı bir gün herkes unutsa da, Allah affetmeyecek. Bu vahşet tarihin kara sayfalarında yerini alacak” dedi. Savaşı bilenin ancak barışın kıymetini bilebileceğini de ifade eden Yaramış, “Biz her zaman barıştan yana ısrar ettik ve ısrar edeceğiz. Uzattığımız barış elini tutmaya yanaşmayanlar yalanlarda boğulacaktır” şeklinde konuştu.
‘YAŞANAN BU SİVİL KATLİAMIN ÜSTÜ ÖRTÜLEMEYECEK’
“Dünyanın hiçbir ülkesinde bir devletin halka bu şekilde saldırdığı görünmemiştir” diyen Muhammed Tahir’in dayısı Abdullah Antan ise, “Çoluk çocuk yaşlı demeden katlettiler. 9 gün aç ve susuz bırakmaları yetmemiş gibi bir de gece gündüz evlerimizi tarayıp, bombaladılar” dedi. Bunun resmen bir imha operasyonu olduğuna dikkat çeken Antan, rahatsızlanan bir bebeğe gelen bir ambulansı engelleyecek kadar gözleri döndüğünü, bu engellin bu ülkenin nasıl bir iktidar tarafından yönetildiğini anlamak için yeterli söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İşçileri Bakanı Selami Altınok’un “hiçbir sivilin ölmemiştir” açıklamalarına tepki gösteren Antan, “Gelsinler listelere teker teker baksınlar, incelesinler. Ölenler hepsi ilçenin insanlarıydı, yakınlarımız, komşularımızdı. Bu gerçeğin üzerini asla örtemeyecekler. Nasıl ki bize 90’lı yıllarda yaşatılan vahşet gizlenemedi. Cizre’de yaşanan sivil katliamda katliam da er ya da geç ortaya çıkacak” dedi. 

ŞIRNAK / ANF - ZEYNEP KURAY

Bu #vahşeti herkes #unutsa da #Allah #affetmeyecek






تعليقات