Zeydan: Halklara karşı intikam saldırısıdır

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde özel harekat polisleri, zırhlı araçlar ve iş makinesi eşliğinde Orman Mahallesi'nde bulunan şehitlik ve mezarlığa saldırdı. Alanı tahrip eden polis, Halkevi'ni de kullanılmaz hale getirdi.

İlçede bulunan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, özel timlerin zırhlı araçlarla sabah saat 05.00 sıralarında şehitlik ve mezarlığa girdiğini söyledi.
Zeydan, polisin yarattığı yıkımla ilgili şunları söyledi: "Hem şehitlik hem de sivil halkın defnedildiği mezarlık burası. Kepçe ile girerek tahrip ediyorlar. Girişteki beton bir kapı var, onu yıkmışlar. Duvarlar tahrip edilmiş durumda. Burada ayrıca halkın taziyeleri kabul ettiği, mevlütlerini okuduğu, toplantılar yaptığı Halkevi var. Bu bina da tahrip edildi. Camları, kapıları kırıldı. Tuvalet kapılarına, mutfaktaki bardaklara kadar kırdılar."
'HALKA İNTİKAM SALDIRISIDIR'
Saldırının asla kabul edilemez olduğunu belirten Zeydan, "Geçici AKP hükümetinin halka yönelik saldırıları arttı. 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını, halkın ortaya çıkan iradesini hazmedemeyen AKP hükümeti, kendisini iktidara taşımayan Türkiye halklarından intikam almak istiyor. Bölgede yaşadıklarımız da bu intikam saldırılarının bir parçası" dedi.
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Şapatan köyünün (Altunsu) bombalandığını hatırlatan Zeydan, "Birkaç gün önce bir heyet ile birlikte köye gittik. İsrail'in Filistin'e yaptığı gibi bombalanmıştı. Yetkililer, 'Köyden ateş açıldı' diyor. Öyle olsa bile neden bir köyü bombalıyorsunuz. Beşar Esad'ı eleştirip 'Halkına zulmeden lider olamaz' diyenler, kendi halklarını bombalıyor" diye konuştu.
'IŞİD'E BENZEMİYORSANIZ NEDEN 23 İNSANIN CENAZESİNİ ENGELLİYORSONUZ?'
Mürşitpınar sınır kapısında hala 23 YPG/YPJ'linin cenazelerinin Türkiye getirilmesine izin verilmediğini hatırlatan HDP Milletvekili Abdullah Zeydan, "Hükümet, 'Bizi IŞİD'le yanyana getirmeyin' diyor. O zaman, IŞİD'e karşı savaşan, insanlık onurunu kurtarmaya çalışan bu çocukların cenazelerini neden memleketlerine sokuyorsunuz?" diye sordu.
Kürt kentlerinde yaşananlar için "1990'ları aşan bir şiddet ile karşı karşıyayız" diyen Zeydan, "Varto'da Ekin Wan'a yapılanları gördünüz. Bir halka toptan mesaj vermeye çalıştılar" dedi.
Zeydan, savaşta sadece yoksul halkın çocuklarının öldüğünü belirti, "Onların evlatları, Amerika'da, İstanbul'da lüks villalarında yaşıyor" dedi.
Çocuğu asker ya da polis olan ailelere seslenen Zeydan, "Bu bir vatan savunması değil, çocuklarınızı sarayın savunmasına kurban vermeyin" diye konuştu.
Hakkari halkı olarak tüm Türkiye halklarına güvendiklerini belirten Zeydan, "Barıştan yana olan Türkiye halklarına güveniyoruz. Savaşın nedenini onlar da görüyor. Tüm halklar bunların hesabını sandıkta da soracak. İnanıyoruz ki, barış ve demokrasi yanlıları kazanacak" dedi.
ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ GENİŞLETİLDİ
Hakkari Valiliği, Yüksekova'ya bağlı birçok bölgenin 22 Ağustos-5 Eylül günleri arası "Özel Güvenlik Bölgesi" ilan ederek, sivillerin giriş ve çıkışlarını yasakladığını açıkladı.
22 Ağustos-5 Eylül günleri arası sivillerin giriş ve çıkışlarına yasaklanan bölgeler şu şekilde sıralandı:
"Güney Bölgesi (Kamışlık Köyü, Beşpınar Köyü, Karabağ Köyü, Yürekli Köyü, Kırmızı Yayla Bölgesi, Kanirahank Mahallesi, Beyaz Tepe, Korgan Köyü Güneyi, Tuz Tepe, Kilise Mahallesi, Çimentepe Güneyi, Derabi Mahallesi Kuzeyi, Öncü Mahallesi Batısı, Düzhark Mevki, Meydantepe Güneyi, Yeşilbayır Köyü Kuzeyi, Nugaylan Tepe, Aktütün Köyü Kuzey Batısı, Herki Deresi Doğusu, Üzümkıran Köyü Batısı, Ömerkuyusu Tepe, Beravyi Pınar Mevkii Güneyi, Dolavatin Tepe Güneyi, Şeyhmaman Geçiti, Ünlüce Mevkii, Binlis Tepe, Hisar Dağları, Güney Mahallesi, Gelük Yaylası, Rejgar Dağı, Berkal Dağı, Hangikaya Tepe, Buzul Dağı, Dağlıca Güneyi, Kılavuz Mahallesi Güneyi, Çayırlı Mahallesi Güneyi, Korucuk Mahallesi Güneyi, Gürkavak Mahallesi Güneyi, Tokağaç Mahallesi Güneyi, Geçkan Mahallesi Güneyi, Beşpınar Mahallesi Güneyi, Karadağ Mahallesi Güneyi, Yürekli Mahallesi Güneyi, Güzelkonak Köyü Batısı Kuzeyi arasında kalan bölge)."
Hakkari Valiliği, il ve ilçelerdeki birçok bölgeyi daha önce "Özel Güvenlik Bölgesi" ilan etmişti.

Anf
#Zeydan: #Halklara #karşı #intikam #saldırısıdır

تعليقات