HPG: Eylemlerde en az 44 asker öldürüldü

Gerillalar Haftanin, Şırnak, Hakkari, Amed ve Van başta olmak üzere bir çok alanda etkili eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde en az 44 asker öldürüldü, çok sayıda askeri araçta imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. 
HEFTANİN
Heftanin’daki çatışmalarda çok sayıda asker öldürüldüğünü kaydeden HPG, “23 Ağustos günü saat 07.00 - 08.00 arasında Medya Savunma Alanlarımızdan Heftanin alanı sınır hattında bulunan Şehit Kendal alanına, T.C ordusuna ait bir Kirpi tipi zırhlı araç girme girişiminde bulunmuştur. Gerillalarımız bu zırhlı araca yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve tamamen imha edilmiştir. Bu araçta bulunan 10 asker öldürülmüştür.
Ayrıca T.C ordusunun 18 Ağustos’tan beri Heftanin alanı sınır hattına olan yönelimi devam ederken; Gülyazı Topçu Alayı, Tepê Maymun ve Tepê Çete karakolları insansız hava araçlarının koordinesi ile sınır hattında bulunan; Şehit Kendal, Derîyê Dawetîya, Şehit Rênas, Şehit Ronahi, Şehit Welat, Şehit Şexmus ve Derîyê Kuranış alanlarına yönelik obüs, havan ve tanklarla aralıksız bir şekilde bombardımanlar gerçekleştirmiştir.
21 Ağustos günü saat 20.00 - 22.00 arasında Heftanin alanı sınır hattında bulunan Kêlik alanında Gerillalarımız ile T.C ordusu arasında bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmada ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.
21 Ağustos günü saat 09.00 - 16.30 arasında Gerillalarımız Şehit Kendal alanına girmek isteyen T.C ordusu askerlerini ağır silahlarla etkili bir şekilde vurmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemde 8- 10 arası asker öldürülürken diğer askerler ise yaralanmıştır. Aynı gün saat 21.00 - 22.00 arasında alana girmek isteyen 2 zırhlı araca yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve bu 2 araç da imha edilmiştir” dedi.
HPG açıklamasında devamla şunlar belirtildi:
HAKKARİ
“22 Ağustos günü T.C ordusuna ait çok sayıda zırhlı araç, tank ve Jammerdan oluşan bir konvoy, Kobra tipi helikopterler ve insansız hava araçlarının desteğinde Çukurca'dan Hakkari merkeze gitmek istemiştir. Saat 16.30'da Gerillalarımız, bu konvoya yönelik Hakkari ile Çukurca arasında bulunan Dawuşa köyü alanında bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 5 askerin bulunduğu yerde, bir sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. Burada 3 asker ölürken 2 asker de ağır yaralanmıştır. Alana destek amaçlı gelen Kobra tipi helikopterler de ağır silahlarla vurulmuş ve Kobra helikopterler geri çekilmiştir. Gerçekleştirilen eylem saat 20.30'a kadar devam etmiştir. Ayrıca Hakkari'den Çukurca'ya gitmek isteyen ayrı bir konvoy ise Dawuşa köyü civarındaki eylemden ötürü geri çekilmişlerdir.
ŞIRNAK
20 Ağustos gününden bu yana Mardin'in Kerboran ilçesi ile Şırnak'ın İdil ilçesi arasındaki  bir güzergah Gerillalarımızın denetim altındadır. 21 Ağustos günü yapılan kimlik kontrolünde Dargeçit(Kerboran)'e bağlı Xırabeyê Xoriya köyünden Selahattin Dağ adlı bir korucu yakalanıp kısa bir süre soruşturulup görevi bırakacağı sözü alınarak serbest bırakılmıştır.
22 Ağustos günü öğleden sonra Şırnak Beytüşşebap'a bağlı Şemanê'deki Zevya alanı TC ordusu tarafından kobra helikopterlerle bombalanmıştır. Bu bombardımana Gerillalarımızın karşılık vermesi sonucu kobralar geri çekilme yapmıştır. Yerel kaynaklarca 1 Kobra helikopterin Zevya civarında düştüğü bilgisi elde edilmiştir. Ancak bu tarafımızca teyit edilmemiştir.  
21 Ağustos günü Şırnak'ın Beytüşebap (Beşebap/Elki) ilçesine bağlı Şemani karakoluna Gerillalarımız tarafından saat 22.00'de son süreçte şehit olan tüm yoldaşlarımızın anısına bir eylem düzenlenmiştir. Karakol ve karakola ait bir tepe ağır silahlarla etkili bir şekilde vurulmuştur. Karakolun savunma tepesine yapılan eylemde 3 mevzi imha edilmiştir. Bu eylemde 1'i yüzbaşı olmak üzere 9 asker ölürken 1'i ağır olmak üzere de 7 asker yaralanmıştır. Eylemde kol komutanı Gerillamızın yaralanmasından ötürü silah kaldırılamamıştır.
Eylem sonrası tepeye 3 Skorsky helikopter ile indirme yapmak isteyen TC ordusu, arazide çıkan yangından ötürü indirmelerini mecburi olarak karakol içine yapmıştır. 10 zırhlı araç ile ölü ve yaralılar karakola indirilmiş ve helikopterlerle Şırnak merkeze götürülmüştür. Eylemden bir saat sonra 2 Kobra helikopter alanı bombalarken ertesi gün olan 22 Ağustos'ta ise bu kez 4 Kobra helikopter eylem yapılan alan ve çevresini bombalamıştır. Bu bombardıman sonucu arazide yangın çıkmıştır.
BATMAN
20 Ağustos'u 21 Ağustos'a bağlayan gece saat 00.00 ile 01.00 arası Haskif (Hasankeyf)  ila Batman yolu arasında Şimşekler adlı bir şirkete ait 2 kamyon, 1 tanker ve 2 benzin bidonu Gerillalarımız tarafından yakılarak imha edilmiştir. Eylemden 1 gün sonra olay yeri inceleme ekipleri gelmiştir.
AMED
Amed'e bağlı Özekli karakolunda askerler arasında çıkan bazı olaylar esnasında çatışma çıkmış ve burada 1 sivil ve 1 asker yaralanmıştır. Bu olayın herhangi bir Gerilla birimimiz ile ilgisi bulunmamaktadır.
22 Ağustos günü saat 21.00 ila 23.00 arası Muş yaylasında Bülul ve Xorong köyleri arasındaki yol Gerillalarımız tarafından kapatılmıştır. 200 aracın durdurulduğu eylemde kimlik kontrolü ve süreç hakkında bilgilendirme faaliyeti yapılmıştır. 
22 Ağustos günü saat 20.00 ila 21.30 arası Amed ve Batman arasındaki bir güzergahta Gerillalarımız tarafından yapılan yol kontrolü eyleminde kimlik kontrolü ve halka süreç hakkında bilgilendirme yapılmıştır.
22 Ağustos günü saat 16.10'da Farqin(Silvan) barajı güvenliğini alan askerlere Gerillalarımız tarafından yapılan suikast eyleminde 1 asker öldürülmüştür. Aynı zamanda ağır silahlarla da burada bulunan kepçe, kamyon, yemekhane ve kule de hedeflenerek darbelenmiştir.
21 Ağustos günü saat 21.00'de Amed merkez Huzurevleri mahallesinde AKP il binasının önünde duran TOMA aracı ve 5 polise dönük Şehit Arin Mirxan YJA Star timi tarafından Şehit Ekin Van arkadaşımızın anısına bir eylem düzenlenmiştir. Bombalarla vurulan TOMA aracı alev alarak infilak etmiş ve burada 1 polis ölürken 1'i ağır olmak üzere 4 polis de yaralanmıştır. 
17 Ağustos gününden itibaren TC ordusunun operasyonlarını sürdürdüğü Amed'in Lice, Karas(Kocaköy) ve Hani ilçesi üçgeninde 22 Ağustos günü saat 22.30'da Zerga tepesine Skorsky helikopter ile erzak, cephane ve asker sevkiyatı yapılmıştır. Aynı zamanda gün içinde 2 Kobra helikopter, Zerga tepesinin yamaçlarını aralıklarla vurmuştur.
BİNGÖL
22 Ağustos günü saat 21.30 ila ertesi gün 02.30'a kadar Bingöl'e bağlı Kanireş (Karlıova) ile Çat arası bir güzergâh Gerillalarımız tarafından kapatılarak burada kimlik kontrolü ve süreç hakkında halka bilgilendirme yapılmıştır.
VAN
22 Ağustos günü akşam saat 22.00'de Van'ın Gevaş ilçesi ile Bitlis'in Tatvan ilçesi arasında bulunan Balaban kontrol noktasına yönelik Gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Bu kontrol noktasında 2 panzer, 2 jandarma resmi aracı, 5 konteyner, 2 nöbet kulübesi ve 20 asker bulunmaktadır. Gerillalarımız bu kontrol noktasına patlayıcı yüklü bir araç ile kapsamlı bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Patlamanın gerçekleşmesi ile içerde bulunan araçların tümü imha edilmiştir. Gerillalarımızın eylem alanına müdahalesi olmuş ancak yoğun dumandan dolayı burada eylem ayrıntıları netleştirilememiştir. Yapılan eyleme Türk ordusunun herhangi bir müdahalesi olmazken ölü ve yaralı sayısı yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre 1 Astsubay, 3 Uzman çavuş ve 5 asker öldürülmüştür. Buradaki ölü ve yaralı sayısı daha fazladır. Eylem ardından Gerillalarımız üs alanlarına sağlam bir şekilde çekilmiştir. 
BİTLİS
22 Ağustos günü saat 16.00 ile 18.00 arası Bitlis'e bağlı Şehit Mizgin alanı üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları yapmıştır.
ERZURUM
22 Ağustos günü akşam saat 19.30'da Erzurum'a bağlı Çankaya'da bulunan Turkcell baz istasyonuna karşı Gerillalarımız bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir bu baz istasyonu tümden imha edilmiştir. Yine aynı akşam saat 20.30'da Çankaya'ya bağlı Avendere köyünde bulunan Vodafone baz istasyonu da yapılan eylem ile imha edilmiştir.
DERSİM
21 Ağustos günü saat 12.00'de Dersim'in Hozat ilçe merkezinde Gerillalarımız tarafından bir sivil polis aracına dönük eylem yapılmıştır. Yapılan sabotaj eyleminde 1 polis ağır yaralanmıştır. 
22 Ağustos günü hava saldırısının gerçekleştirildiği Dersim'e bağlı  Deriyê Munzur, Dola Kutudere, Kurudere,  Dola PKK,  Rojdere, Kozmerik, Deriyê Harpik, Engirman sırtı, Bağkê alanlarında arazi yangını çıkmış ve bu yangın halen sürmektedir.
ADIYAMAN
20 Ağustos tarihinde Adıyaman'a bağlı Çamlıca, Bağtepe ve Kozan bölgesinde görevde bulunan iki Gerillamız pusuya düşmüş ve kısa süreli çatışma ardından Harun Pasur ve Pale Kawa arkadaşlarımız şehit düşmüştü. Bu bilgiyi kamuoyuna açıkladık. Elde ettiğimiz yeni bilgilere göre yaşanan bu kısa çatışmada 2 asker öldürülürken 2 askerde yaralanmıştır.
GERİLLA ALANLARINA HAVA VE KARADAN BOMBARDIMAN
Türk ordusunun gerilla alanlarına yönelik obüs, havan, tank ve hava saldırılarının da sürdüğünü belirten HPG, “22 Ağustos günü saat 18.30 – 20.30 arasında T.C ordusuna ait savaş uçakları insansız hava araçlarının desteğinde; Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanı sınır hattında bulunan Şehit Gafur, Tepê Şehit Rızgar ile Stunê alanına bağlı Navçella köyünü bombalamıştır.
22 Ağustos günü saat 19.00 – 22.00 arasında Zagros bölgesinde bulunan; Tepê Derte, Tepê Şehit Rojin, Tepê Şehit Hozan ve Mêrge alanları T.C ordusu savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.
22 Ağustos günü saat 16.00 - 17:00 arasında Zagros bölgesi sınır hattında bulunan Tepê Sivri karakolu; Tepê Sor alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
22 Ağustos günü saat saat 16.00 – 17.00 ile 23.00 – 00.00 arasında Metina alanı sınır hattında bulunan Tepê Aruş ve Serbesta karakollları; Duavê, Kuroşino tepesi ve yamacını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.
22 Ağustos günü saat 22.30 – 00.00 arasında Zagros bölgesi sınır hattında bulunan Tepê Çete ve Şıtaza karakolları; Deryê Goma alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
22 Ağustos günü saat 07.00 - 07.30 arasında Zap bölgesi sınır hattında bulunan Eriş karakolu; Xeregol yamacını, saat 05.00 – 06.00 ile 09.00 - 10.30 arasında arasında Bilican karakolu; Dola Kinyaniş alanını, Garêya Piçuk ve Garêya Mezin, Boğaza Bellonê ve Boğaza Çeta alanlarını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. Bilican karakolu Dola Kinyaniş alanını misket bombalarıyla bombalamış ve arazide yangın çıkmıştır. Ayrıca 22 Ağustos günü saat 22.30’da 2 Kobra tipi helikopter Bilican karakolunun çevresinde bulunan alanları rastgele taramıştır.
23 Ağustos bugün saat 07.00'den itibaren Metina alanı üzerinde savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmaktadır. 22 Ağustos günü saat 22.30 - 23.00 arasında Zap bölgesi, 21 Ağustos günü saat 12.00 - 12.30 arasında Xakurkê alanı üzerinde savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır.
22 Ağustos günü saat 07.00 - 18.00 arasında Xakurkê ve Xınere alanları, saat 18.30 - 23.00 arasında Zap bölgesi üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.”

ANF
#HPG: #Eylemlerde en az 44 #asker #öldürüldü

تعليقات