Devlet güçleri Yüksekova'da halka saldırdı: 3 ölü, çok sayıda yaralı

Yüksekova'da Orman, Kışla ve Mezarlık mahallelerine polis ve askerler tarafından ağır silahlar ve havanlarla saldırı düzenlendi. Saldırılarda en az 3 kişi yaşamını yitirdi, onlarca sivil yaralandı.

Özyönetim ilanının ardından halkın ve gençlerin özsavunmasını aldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Orman, Mezarlık ve Kışla mahallelerine dün gece 23.30 Hakkari Valiliği'nin ilçede sokağa çıkma yasağı ilan etmesinden 5 dakika sonra asker ve polisler saldırdı. Önce askeri kışladan sivillerin yaşadığı mahallelere havan toplarıyla atış gerçekleştirildi. Havan atışlarının ardından birçok noktadan askeri zırhlı araçlar ile mahalle içlerine girmeye çalışan polis ve askerler ile özsavunma güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. 

23.35'de başlayan çatışmalar sabaha kadar sürerken, çatışma anında bu mahallelerdeki elektrik ve telefon hatları kesildi. Büyük katliam girişiminin yaşandığı mahallede, şiddetli çatışma ve patlama sesleri tüm ilçede yankılanırken, çatışma alanının dışındaki mahallelerde yaşayan halk da sabaha kadar uyumadı ve sloganlar attı. 

Yapılan saldırılarda en az 3 kişinin yaşamını yitirdiği, aralarında durumu ağırların da olduğu 10'dan fazla yaralının olduğu belirtildi. Sabah saatleriyle birlikte mahallelerden şiddetli çatışmaların merkezindeki Orman Mahallesi'ne gitmek isteyen halka zırhlı araçlardan  ateş açıldı. Açılan ateşte yaralananlar olmasına rağmen halk mahalleye girdi. Barikatlarda yaralanan gençlere ilk müdahaleyi de polis engelini aşan halk yaptı. 

Camilerden de anons geçilerek herkes çatışma alanında mahsur kalan sivillerin yardımına çağrıldı. Halkın mahallelere akın etmesiyle polisler kısmen geri çekilerek, Cengiz Topel Caddesi ve Şemdinli yolu üzerine konuşlandı. Yer yer silah seslerinin yükseldiği ilçede birçok evin delik deşik olduğu görüldü. 




HAKKARİ - ANF

#Devlet #güçleri #Yüksekova'da #halka #saldırdı: 3 #ölü, #çok #sayıda #yaralı

تعليقات